kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Önkénteseket toboroznak az egészségügyi intézmények

Önkéntesek jelentkezését várja a Semmelweis Egyetem, akkora a terhelés a koronavírus-járvány miatt. A Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezete pedig 3-4 órás gyorstalpaló képzéseket indít azoknak, akik segítenének.

Orvostanhallgatók, ápolók, mentőtiszt hallgatók, de bármilyen más egészségügyi területen tanuló önkéntesek jelentkezését is várja a Semmelweis Egyetem.

A Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezete pedig három-négy órás képzést szervez azoknak, akik egészségügyi szakképesítés hiányában is segítenének a koronavírusos betegeket ellátó kórházi osztályokon.

A szervezet a Facebookon tette közzé felhívását, amely szerint a képzés során a jelentkezők ismereteket kapnak a Covid-betegség alapismereteiről, a védőfelszerelések helyes használatáról. Megtanítják nekik a Covid-betegek vérnyomásával, oxigénszaturációjával, légzésszámával, pulzus meghatározásával kapcsolatos ismereteket is, valamint a különböző eszközökkel való oxigén adását, a fekvő, ülő beteg itatását, etetését.

A képzés része egy kommunikációtréning is a beteggel, a szakszemélyzettel, valamint a hatékony viselkedés elsajátítása a hierarchikus rendszerben, stresszhelyzetben és az ágyazás, ágyneműcsere, segédkezés pelenkázásnál, betegmozgatásnál.

Elsősorban fiatal, fizikailag, szellemileg és mentálisan erős, erkölcsileg feddhetetlen embereket várnak, akik rendkívül nehéz körülmények között, védőfelszerelésben is vállalják a munkát.

Ideális esetben vagy kaptak már oltást, vagy védettek, tehát az elmúlt hat hónapban bizonyítottan átestek a koronavíruson - ha egyik feltétel sem áll, akkor sem lehetnek 45 évesnél idősebbek.

Azt viszont nem garantálják, hogy aki elvégzi a képzést, azt biztosan alkalmazzák is. Egyenként egyeztetnek majd azokkal a munkaidőről és a juttatásról, akik munkába állhatnak.

Fotó: MTI
  • 2023.12.07IV. euChance KLUB Negyedik alkalommal és idén utoljára gyűlik össze az euChance Klub! Az izgalmas témák mellett értékeljük majd a Klub első évét is: sikerek és megoldásra váró feladatok számba vétele és a következő év tervezése.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
A kormány 2,5 millió ember számára tenné elérhetővé az MI-oktatást

A mesterséges intelligencia (MI) a magyar gazdaság kitörési pontja lehet, a kormány ezért arra törekszik, hogy az ország digitalizációs... Teljes cikk

Orbán Viktor: A nyugdíjakat mindenképpen 6 százalékkal emeli a kormány

A miniszterelnök reményteljesnek tartja a jövő évet. Orbán Viktor pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt... Teljes cikk