Megjelent: 11 hónapja

Önkénteseket toboroznak az egészségügyi intézmények

Önkéntesek jelentkezését várja a Semmelweis Egyetem, akkora a terhelés a koronavírus-járvány miatt. A Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezete pedig 3-4 órás gyorstalpaló képzéseket indít azoknak, akik segítenének.

Orvostanhallgatók, ápolók, mentőtiszt hallgatók, de bármilyen más egészségügyi területen tanuló önkéntesek jelentkezését is várja a Semmelweis Egyetem.

A Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezete pedig három-négy órás képzést szervez azoknak, akik egészségügyi szakképesítés hiányában is segítenének a koronavírusos betegeket ellátó kórházi osztályokon.

A szervezet a Facebookon tette közzé felhívását, amely szerint a képzés során a jelentkezők ismereteket kapnak a Covid-betegség alapismereteiről, a védőfelszerelések helyes használatáról. Megtanítják nekik a Covid-betegek vérnyomásával, oxigénszaturációjával, légzésszámával, pulzus meghatározásával kapcsolatos ismereteket is, valamint a különböző eszközökkel való oxigén adását, a fekvő, ülő beteg itatását, etetését.

A képzés része egy kommunikációtréning is a beteggel, a szakszemélyzettel, valamint a hatékony viselkedés elsajátítása a hierarchikus rendszerben, stresszhelyzetben és az ágyazás, ágyneműcsere, segédkezés pelenkázásnál, betegmozgatásnál.

Elsősorban fiatal, fizikailag, szellemileg és mentálisan erős, erkölcsileg feddhetetlen embereket várnak, akik rendkívül nehéz körülmények között, védőfelszerelésben is vállalják a munkát.

Ideális esetben vagy kaptak már oltást, vagy védettek, tehát az elmúlt hat hónapban bizonyítottan átestek a koronavíruson - ha egyik feltétel sem áll, akkor sem lehetnek 45 évesnél idősebbek.

Azt viszont nem garantálják, hogy aki elvégzi a képzést, azt biztosan alkalmazzák is. Egyenként egyeztetnek majd azokkal a munkaidőről és a juttatásról, akik munkába állhatnak.

Fotó: MTI
  • 2022.01.19 Időgazdálkodás képzés A résztvevők felkészítése arra, hogy hatékonyabban tudják beosztani idejüket és hatékonyabban tudják elrendezni munkahelyi és otthoni teendőiket. Cél továbbá, hogy személyes hatékonyságuk növelése érdekében fejlődjenek a résztvevők kommunikációs stratégiái. Részletek Jegyek
  • 2022.01.24 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megvan a 2022-es bérmegállapodás a BKV-nál

A BKV dolgozóinak járó év végi egyösszegű juttatás összege 20 ezer forintra nő - jelentették be csütörtökön. Teljes cikk

Sztrájkra készülnek a mozdonyvezetők

Február 2-án döntenek a sztrájk időpontjáról és időtartamáról. Teljes cikk

Béremelés jön a MÁV-nál

10 százalékkal emelkednek a bérek a MÁV-Volán-csoport társaságainál. Teljes cikk