Megjelent: 2 éve

Önkénteseket toboroznak az egészségügyi intézmények

Önkéntesek jelentkezését várja a Semmelweis Egyetem, akkora a terhelés a koronavírus-járvány miatt. A Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezete pedig 3-4 órás gyorstalpaló képzéseket indít azoknak, akik segítenének.

Orvostanhallgatók, ápolók, mentőtiszt hallgatók, de bármilyen más egészségügyi területen tanuló önkéntesek jelentkezését is várja a Semmelweis Egyetem.

A Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezete pedig három-négy órás képzést szervez azoknak, akik egészségügyi szakképesítés hiányában is segítenének a koronavírusos betegeket ellátó kórházi osztályokon.

A szervezet a Facebookon tette közzé felhívását, amely szerint a képzés során a jelentkezők ismereteket kapnak a Covid-betegség alapismereteiről, a védőfelszerelések helyes használatáról. Megtanítják nekik a Covid-betegek vérnyomásával, oxigénszaturációjával, légzésszámával, pulzus meghatározásával kapcsolatos ismereteket is, valamint a különböző eszközökkel való oxigén adását, a fekvő, ülő beteg itatását, etetését.

A képzés része egy kommunikációtréning is a beteggel, a szakszemélyzettel, valamint a hatékony viselkedés elsajátítása a hierarchikus rendszerben, stresszhelyzetben és az ágyazás, ágyneműcsere, segédkezés pelenkázásnál, betegmozgatásnál.

Elsősorban fiatal, fizikailag, szellemileg és mentálisan erős, erkölcsileg feddhetetlen embereket várnak, akik rendkívül nehéz körülmények között, védőfelszerelésben is vállalják a munkát.

Ideális esetben vagy kaptak már oltást, vagy védettek, tehát az elmúlt hat hónapban bizonyítottan átestek a koronavíruson - ha egyik feltétel sem áll, akkor sem lehetnek 45 évesnél idősebbek.

Azt viszont nem garantálják, hogy aki elvégzi a képzést, azt biztosan alkalmazzák is. Egyenként egyeztetnek majd azokkal a munkaidőről és a juttatásról, akik munkába állhatnak.

Fotó: MTI
  • 2022.10.11HR Fest 22 - Forgatókönyvek sűrűjében Újra jön a HR-világ legmeghatározóbb szakmai eseménye. Ősszel újra vár a HR Fest az Akvárium Klubban, ahol ezúttal a gyors változásokra és a közeledő sötét felhőkre fókuszálunk. Neked van már forgatókönyved? Részletek Jegyek
  • 2022.10.11XIX. Magyar Munkajogi Konferencia Atipikus munkajogviszonyok, munkaszerződés és munkajogviszony tartalma, határozott idejű jogviszony sajátosságai. Milyen kihívásokkal kell a cégeknek jelenleg szembenézniük munkaügyi kérdésekben? Nem érdemes hiányoznia a XIX. Munkajogi Konferenciáról. Részletek Jegyek
  • 2022.10.13TÉR workshop - Legyél a teljesítményértékelés szakértője! Miről lesz szó? TÉR bevezetés lépései, szakmai újdonságok, legjobb gyakorlatok, működtetéssel kapcsolatos szakmai titkok. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részletek Jegyek
  • 2022.11.09Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején - két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A KSH kimutatásának ellenére a legtöbb alkalmazott bruttó 400 ezret sem keres

A 2022-es magyar átlagkereset és a mediánbér között 118 220 forint az eltérés. Teljes cikk

Felmérés: a vállalatoknál dolgozók több mint fele felmondana, ha jövőre nem emelkednek a juttatásai

A szeptemberben elvégzett kutatás szerint a versenyszféra munkavállalóinak fele elégedetlen a fizetésével. Teljes cikk

A tervezés és az előrejelzés lesz a pénzügyi vezetők legfontosabb feladata

A gazdasági, geopolitikai, technológiai változások hatására mind a külső szabályozás, mind a belső érdekelt felek egyre nagyobb elvárást... Teljes cikk