Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Online szolgáltatások kkv-knak

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) vezetősége szolgáltatásainak egy részét online kínálja a vállalkozóknak, április 1-jétől. Új szolgáltatásokat is indítottak.

images

Keddtől négy új szolgáltatást indítottak el, nevezetesen a kamarai partnerminősítő rendszert, a vállalkozói bankválasztó rendszert, a céginformációs rendszert és a Profit7 üzleti hírportált.

A kamarai közlemény szerint a BKIK, eleget téve a 2012. január 1-jétől életbe lépett, módosított kamarai törvénynek, bizonyos szolgáltatásokat (ilyen a tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés) 2012. augusztusa óta a gazdaságpolitikai- és szolgáltató irodája keretében térítésmentesen nyújt a regisztrált gazdálkodó szervezeteknek. Mivel utóbbiak száma meghaladta a 180 000-et, a szolgáltatások egy részét online, az e-kamara rendszerben kínálják a vállalkozóknak.

A honlapon lehet elérni a kamarai partnerminősítő rendszert, amely lehetővé teszi, hogy a vállalkozások objektív képet kapjanak saját vagy lehetséges jövőbeli partnereik működéséről, valamint a vállalkozások adott nemzetgazdasági ágban elfoglalt pozíciójáról.

A vállalkozói bankválasztó bevezetésével a BKIK célja, hogy a banki költségek objektív összehasonlításán alapuló információs támogatást nyújtson.

A céginformációs rendszer pedig széles körben használható adatbázis, amely hiteles információt nyújt a vállalkozások valós tevékenységéről.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Híradó Szolgáltató és Kommunikációs Kft. (Magyar Híradó Kft.) 2013. szeptemberében szerződést kötött annak érdekében, hogy egy hiánypótló, a kis- középvállalkozásoknak (kkv-k) szóló hírportált hozzon létre. A szerződés értelmében a kamara és a Magyar Híradó Kft. együttesen üzemelteti a www.profit7.hu néven futó hírportált.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter