Megjelent: 12 éve

Ősszel is bringázz a munkába!

Megújult honlap, hetenkénti sorsolás, cégek közötti verseny várja azokat, akik beneveznek a "Bringázz a munkába!" programba. A cégek jó ha tudják, hogy az egészséges testmozgást választó alkalmazottak kevésbé betegesek és stresszesek, javul a a munkakedvük, ráadásul a kerékpározásnak rendkívül jó csapatépítő szerepe is van.

Megújult honlap, hetenkénti sorsolás, cégek közötti verseny

A BaM eddigi tapasztalatai bíztatóak, a számadatok önmagukért beszélnek, s remélhetőleg idén ősszel az eddigieknél is többen gondolják úgy, érdemes regisztrálni csapatukat a szeptember 8. - október 3. között tartó őszi fordulóra. Többek között azért, mert az első 7000 jelentkező, aki legalább hét alkalommal indul kerékpárral a munkába - garantált ajándékot kap. Idén ősszel várható további, települések csatlakozása is a helyi nyereménysorsolásokhoz, ahol az adott településről kerekezők közt sorsolnak ki ajándékokat. Ezek mellett még sok más új elemmel bővült a kampány.

A Magyar Kerékpárosklub és a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium közös BaM kampánya már az EU LifeCycle programjának keretei között valósul meg. A fúzió hároméves programja hosszabb távon vetíti előre a hazai kerékpáros közlekedés még nagyobb arányú elterjesztését. Az eddigiektől eltérően az egy hónapig tartó kampányban már "menet közben" is tartanak sorolást azok között, akik folyamatosan kerékpárral mennek munkahelyükre. A program részeként, a BaM mostani intenzív kampányával az egyéni indulók mellett szeretnénk elérni a hazai cégeket, kis-, közép-, és nagyvállalatokat is. Külföldön már nagy divatja van annak, hogy a cégek hasonló kampányokba nevezzék csapataikat. A példamutatásért járó társadalmi elismertségen túl, más, fontos hozadéka is van, ha egy cég munkatársait a kerékpáros munkába járásra ösztönzi.

Az egészséges testmozgást választó alkalmazottak kevesebbszer mennek betegállományba, mint autós kollégáik; de határozottan javul a munkakedv, elég, ha csak arra gondolunk, hogy egy kerékpáros reggelenként sokkal kevesebb időt tölt a csúcsforgalomban, kevesebb stressz éri, mint mást. Azaz jókedvűen, oldottan lát hozzá a feladatainak. De a kerékpározásnak rendkívül jó csapatépítő szerepe is van, sok olyan cég akad, ahol a vállalati kirándulásokat két keréken teszik meg. Az őszi BaM kampányba bekapcsolódó cégek több kategóriában nevezhetnek.

Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a kerékpározás a gyaloglást követően a legkörnyezetkímélőbb közlekedési mód, éppen ezért tartja fontosnak a környezetvédelmi tárca, hogy idén a kampány kiemel támogatója lehessen.

A szervezők részben a megújult, felhasználóbarát interaktív www.bringazzmunkaba.hu web site-on várják a 2-5 fős csapatok regisztrációját, vagy az ugyanerről a címről letölthető táblázat postai úton is beküldhető a Magyar Kerékpárosklub címére (1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 23.). A jelentkezések beérkezési határideje: 2008. október. 8. A borítékra feltétlenül írják rá a "Bringázz a Munkába!" jeligét, és az adott csapat munkahelyi címét is. A honlap mellett információkat a 06-30/580-3327-es számon kaphatnak az érdeklődők.

Tehát bringára fel a BaM-mal szeptember 8 - október 3. között!

OTS
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter