Megjelent: 6 éve

Öt lépés: ilyen a magabiztos munkavállaló

„A magabiztosság a személyiség meghatározó tulajdonsága. Úgy, ahogy kihat a mindennapokra, a munkavállalás során is kulcsfontosságú tényező, főként az interjú során, amikor szemtől-szemben megmérkőzünk az állás elnyeréséért” – fejti ki Csatlós Orsolya a Tjobs.hu sajtószóvivője.

images

images

Egy külföldi felmérés alapján megtudhatjuk, melyek azok a tulajdonságok amelyeket birtokolnak a magabiztos személyek.

1. Kiállnak az igazukért, nem minden esetben azért, mert mindig igazuk van, hanem mert nem félnek a kudarctól

A véleménynyilvánítás nélkülözhetetlen a munkavállalás során. Ugyanakkor egy olyan eszköz is egyben, mely által közöljük, hogy igen is kiformált véleményünk van és képesek vagyunk megalapozott döntéseket hozni. Az igazán magabiztos munkavállalók nem félnek a kudarctól. Megtudni és megtapasztalni azt, hogy igazából mi is a helyes döntés például a munkavégzés során, sokkal fontosabb tényező, mint az elismerés, hogy mindig igazat adjanak nekünk.

2. Tízszer többet hallgatnak, mint amennyit beszélnek

A kérkedés a bizonytalanság jele. Általában a magabiztos emberek csendesek és figyelemmel hallgatnak. Véleményük már kiformálódott ugyan, de folyamatosan érdeklődnek és figyelemmel kísérik a történteket. Nyitott kérdéseket tesznek fel, például a munkavégzés feltételeiről, folyamatairól és minden kis apró részletről melyek segítségül szolgálhatnak majd a megfelelő munkavégzés érdekében. Ugyanakkor tudják, hogy ahhoz, hogy többet megtudjanak, több figyelmet kell szenteljenek a hallgatásnak, mint a véleménynyilvánításnak.

3. Nem helyezik magukat előtérbe

A magabiztos személyiségek nem igénylik a folyamatos reflektorfényt még a legnagyobb eredmények elérésekor sem. Tisztában vannak a munkájuk fontosságával és sikerével, nem követelik az elismerést, mivel az magától értetődő.

4. Nem haboznak segítséget kérni

Sokan azt gondolják, hogy a segítségkérés a gyengeségre, a tudástalanságra, a tapasztalat hiányára utal. A magabiztos emberek biztonságban érzik magukat még akkor is, amikor segítséget kérnek és azt egy természetes folyamatnak is tekintik. A segítségkérést önmagában elismerésként is értelmezhetjük, mivel olyan valakihez fordulunk, akiről úgy tartjuk, jól teljesít a munkájában.

5. „Én miért ne?”

Sokan úgy gondolják, hogy idő kell az előléptetéshez, az alkalmazáshoz és a pozíció elnyeréséhez, a munkába álláshoz. Igazán magabiztos munkavállalók tudják, hogy az internet és a technológia fejlődése lerombolta azokat az esetleges gátakat, amelyek megnehezítették a szakmai kiteljesedést. Tudják, hogy (főleg a világhálón) mindegyik ismerőse rendelkezik legalább egy ismerőssel, akit meg kell ismernie a céljai elérése érdekében. Nyíltak az új felé, megragadnak minden lehetőséget és amennyiben nem adódnak lehetőségek, létrehozzák saját maguk. Mindezt csendesen, megfontoltan végzik és a legfontosabb, hogy cselekednek.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter