Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

Óvodát szépítettek az önkéntesek

Gumitéglákat raktak le, homokozót ástak fel, virágokat ültettek és játékokat festettek a Napsugár Óvodában a Budapest Bank kelet-pesti Vállalati Üzletközpontjának munkatársai a Törődés Napja önkéntes akció keretében.

Az eseményt a pénzintézet idén tavasszal minden eddigi rekordot megdöntve összesen 28 helyszínen rendezi meg.

Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet anyagilag is hozzájárul a munkálatokhoz.

„Az óvodásoknak az udvar mérete miatt kevés terük van a mozgásra, futkározásra, ezért erre a célra a füves területeket is használják. Az óvoda vezetőségével egyeztetve, kollégáimmal úgy gondoltuk, hogy az intézménynek segítséget jelenthet, ha gumitéglák lerakásával kialakítunk egy olyan területet, ahol sakkpályát, malomjátékot és ugróiskolát helyezünk el, így itt a gyermekek a növények károsítása nélkül tudnak játszani. Az udvaron lévő fákat és bokrokat metszettük, kertet rendeztünk, emellett feltöltöttük a homokozót és egyes játékokat is lefestettünk. Bízunk benne, hogy nagy meglepetést okozunk a gyermekeknek a sok újdonsággal” – mondta Tokai Mária, a pénzintézet kelet-pesti Vállalati Üzletközpontjának vezetője.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatása. Alapítványain keresztül az elmúlt 24 évben összesen mintegy 900 millió forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.
Follow hrportal_hu on Twitter