Megjelent: 16 éve

Pályázat akadálymentesítésre

A 2008. február 29-ével lejáró (TIOP-3. 3.1/07/1) pályázat keretében a közszolgáltatást nyújtó intézmények komplex akadálymentesítésre lehet támogatást igényelni. Az egyenlő esélyű hozzáférés biztosításával ugyanis, a fogyatékossággal élő személyek képessé válnak önállóan intézni ügyeiket, dolgozni és adót fizetni.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a pályázók figyelmét a TIOP 3.3.1/07/1-es jelű, "A közszolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférés megteremtése" című pályázat dokumentációja megváltozott, továbbá a pályázat beadási határideje is módosult. A módosítás értelmében a pályázatokat 2007. december 9. és 2008. február 29. között lehet benyújtani.

Pályázók köre

A pályázók körébe tartozik a Magyar Köztársaság valamennyi minisztériuma, továbbá az Országgyűlés, a Köztársasági Elnökség, az Alkotmánybíróság, az Országgyűlési Biztosok Hivatala, az Állami Számvevőszék, a Magyar Köztársaság valamennyi bírósága, a Magyar Köztársaság Ügyészsége, a Miniszterelnökség, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a Gazdasági Versenyhivatal, a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Tudományos Akadémia. Továbbá ezek fenntartásában működő egyéb, közszolgáltatást nyújtó és ott ügyfélszolgálatot működtető, intézmények, és amelyek épületein még nem végezték el a vonatkozó építészeti jogszabályok és a Segédlet szerinti fizikai, illetve információs és kommunikációs akadálymentesítést.

A támogatás célja

A pályázat célja, hogy a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés feltételeinek kialakítása elsősorban mozgássérült, hallássérült, látássérült, értelmileg akadályozott, autista és halmozottan fogyatékos személyek számára.

Az intézkedés célja a fogyatékos emberek életminőségének a javítása, a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása. Az egyenlő esélyű hozzáférés biztosításával a fogyatékossággal élő személyek képesé válnak önállóan intézni ügyeiket, képesek lesznek dolgozni és adót fizetni, továbbá ez a törekvés az állam által biztosított szolgáltatásokhoz való hozzáférést is elősegíti.

Jelen kiírás keretében csak olyan intézmények épületeinek komplex akadálymentesítésére igényelhető támogatás, amelyek működési területe a Közép-dunántúli, Észak-alföldi és Dél-dunántúli régió területén található.

A többi, regionális versenyképességi célkitűzés alá tartozó régióban (Észak-Magyarország, Nyugat-Dunántúl és Dél-Alföld) 2007. év végén kerül meghirdetésre azonos összeggel és feltétellel. A Közép-magyarországi Régióban a Közép-magyarországi Regionális Operatív Program keretében 2008-ban jelenik meg hasonló célú pályázati felhívás.

Támogatás mértéke egyszintes épületeknél 15 millió forintig, kétszintes épületeknél 30 millió forintig terjed.

A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

Támogatható tevékenységek köre

A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés feltételeinek kialakítása elsősorban mozgássérült, hallássérült, látássérült, értelmileg akadályozott, autista és halmozottan fogyatékos személyek számára. A pályázat támogatja a komplex akadálymentesítést: így a fizikai akadályok lebontását, a hozzáférés biztosításával az épített környezet akadálymentes kialakítását.

Ezen kívül támogatják bármely a fogyatékossággal élő emberek tájékozódását, eligazodását, kiszolgálását segítő támogató eszközök elérhetővé tételével, valamint információs-kommunikációs akadálymentesítési átalakítások alkalmazása (pl. tapintható térkép, információs pult, honlap akadálymentesítése, a szervezet tevékenységét bemutató ismertető füzetek kiadása könnyen érthető formában), akadálymentes munkahely kialakítása.

Nem támogatható a Közép-magyarországi, Nyugat-dunántúli, Észak-magyarországi és Dél-alföldi régió területén megvalósuló beruházás.

A projektek időtartama legfeljebb 12 hónap lehet.

A pályázati feltételekkel, tudnivalókkal kapcsolatosan információkat az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján talál (http://www.nfu.hu), felvilágosítást pedig az telefonos ügyfélszolgálat nyújt 06-40-638-638 számon.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Kihirdették az MDDÜ Kerülj Képbe! - Év Felfedezettje pályázatának győzteseit

Kihirdették a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) Kerülj Képbe! - Év Felfedezettje pályázatának győzteseit: a divat kategóriát a Győri SZC... Teljes cikk

Idén is megmérettetnek a vállalati ESG megoldások

Idén is versenybe szállhatnak a hazai vállalatok az Effekt 2030 – Az ESG megoldások díjáért. A rangos szakmai elismerést olyan példamutató... Teljes cikk

Jó tanuló, jó sportoló fiatalokat díjazott a sportállamtitkárság

A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága a Magyarország jó tanulója, jó sportolója és a Magyarország tehetsége pályázat... Teljes cikk