Megjelent: 15 éve

Pályázat akadálymentesítésre

A 2008. február 29-ével lejáró (TIOP-3. 3.1/07/1) pályázat keretében a közszolgáltatást nyújtó intézmények komplex akadálymentesítésre lehet támogatást igényelni. Az egyenlő esélyű hozzáférés biztosításával ugyanis, a fogyatékossággal élő személyek képessé válnak önállóan intézni ügyeiket, dolgozni és adót fizetni.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a pályázók figyelmét a TIOP 3.3.1/07/1-es jelű, "A közszolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférés megteremtése" című pályázat dokumentációja megváltozott, továbbá a pályázat beadási határideje is módosult. A módosítás értelmében a pályázatokat 2007. december 9. és 2008. február 29. között lehet benyújtani.

Pályázók köre

A pályázók körébe tartozik a Magyar Köztársaság valamennyi minisztériuma, továbbá az Országgyűlés, a Köztársasági Elnökség, az Alkotmánybíróság, az Országgyűlési Biztosok Hivatala, az Állami Számvevőszék, a Magyar Köztársaság valamennyi bírósága, a Magyar Köztársaság Ügyészsége, a Miniszterelnökség, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a Gazdasági Versenyhivatal, a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Tudományos Akadémia. Továbbá ezek fenntartásában működő egyéb, közszolgáltatást nyújtó és ott ügyfélszolgálatot működtető, intézmények, és amelyek épületein még nem végezték el a vonatkozó építészeti jogszabályok és a Segédlet szerinti fizikai, illetve információs és kommunikációs akadálymentesítést.

A támogatás célja

A pályázat célja, hogy a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés feltételeinek kialakítása elsősorban mozgássérült, hallássérült, látássérült, értelmileg akadályozott, autista és halmozottan fogyatékos személyek számára.

Az intézkedés célja a fogyatékos emberek életminőségének a javítása, a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása. Az egyenlő esélyű hozzáférés biztosításával a fogyatékossággal élő személyek képesé válnak önállóan intézni ügyeiket, képesek lesznek dolgozni és adót fizetni, továbbá ez a törekvés az állam által biztosított szolgáltatásokhoz való hozzáférést is elősegíti.

Jelen kiírás keretében csak olyan intézmények épületeinek komplex akadálymentesítésére igényelhető támogatás, amelyek működési területe a Közép-dunántúli, Észak-alföldi és Dél-dunántúli régió területén található.

A többi, regionális versenyképességi célkitűzés alá tartozó régióban (Észak-Magyarország, Nyugat-Dunántúl és Dél-Alföld) 2007. év végén kerül meghirdetésre azonos összeggel és feltétellel. A Közép-magyarországi Régióban a Közép-magyarországi Regionális Operatív Program keretében 2008-ban jelenik meg hasonló célú pályázati felhívás.

Támogatás mértéke egyszintes épületeknél 15 millió forintig, kétszintes épületeknél 30 millió forintig terjed.

A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

Támogatható tevékenységek köre

A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés feltételeinek kialakítása elsősorban mozgássérült, hallássérült, látássérült, értelmileg akadályozott, autista és halmozottan fogyatékos személyek számára. A pályázat támogatja a komplex akadálymentesítést: így a fizikai akadályok lebontását, a hozzáférés biztosításával az épített környezet akadálymentes kialakítását.

Ezen kívül támogatják bármely a fogyatékossággal élő emberek tájékozódását, eligazodását, kiszolgálását segítő támogató eszközök elérhetővé tételével, valamint információs-kommunikációs akadálymentesítési átalakítások alkalmazása (pl. tapintható térkép, információs pult, honlap akadálymentesítése, a szervezet tevékenységét bemutató ismertető füzetek kiadása könnyen érthető formában), akadálymentes munkahely kialakítása.

Nem támogatható a Közép-magyarországi, Nyugat-dunántúli, Észak-magyarországi és Dél-alföldi régió területén megvalósuló beruházás.

A projektek időtartama legfeljebb 12 hónap lehet.

A pályázati feltételekkel, tudnivalókkal kapcsolatosan információkat az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján talál (http://www.nfu.hu), felvilágosítást pedig az telefonos ügyfélszolgálat nyújt 06-40-638-638 számon.
  • 2022.08.29Mit tegyél, hogy tőled vásároljanak? Értékesítése mindig szükség van; nem csak akkor, ha a cégnek jól megy, de akkor is, amikor nehéz időszak következik. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.11.09Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején - két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Női vállalkozókat ösztönző pályázat indul

Az Academy for Women Entrepreneurs pályázatra 25 és 55 év közti nők jelentkezését várják. Teljes cikk

Több mint 50 pozícióba várja a frissdiplomások jelentkezését a MOL

Megkezdődött a jelentkezési időszak a MOL-csoport frissdiplomás programjára, a Growww-ra. Teljes cikk

Megkezdődött a 2022-es Design Management Díj pályázat

A Design Management Díj 2009-es alapítása óta olyan szervezeteket díjaz, amelyek a designmenedzsment hatékony beemelésével kimagasló eredményeket és... Teljes cikk

Facebook