Megjelent: 13 éve

Pályázat akadálymentesítésre

A 2008. február 29-ével lejáró (TIOP-3. 3.1/07/1) pályázat keretében a közszolgáltatást nyújtó intézmények komplex akadálymentesítésre lehet támogatást igényelni. Az egyenlő esélyű hozzáférés biztosításával ugyanis, a fogyatékossággal élő személyek képessé válnak önállóan intézni ügyeiket, dolgozni és adót fizetni.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség felhívja a pályázók figyelmét a TIOP 3.3.1/07/1-es jelű, "A közszolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférés megteremtése" című pályázat dokumentációja megváltozott, továbbá a pályázat beadási határideje is módosult. A módosítás értelmében a pályázatokat 2007. december 9. és 2008. február 29. között lehet benyújtani.

Pályázók köre

A pályázók körébe tartozik a Magyar Köztársaság valamennyi minisztériuma, továbbá az Országgyűlés, a Köztársasági Elnökség, az Alkotmánybíróság, az Országgyűlési Biztosok Hivatala, az Állami Számvevőszék, a Magyar Köztársaság valamennyi bírósága, a Magyar Köztársaság Ügyészsége, a Miniszterelnökség, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a Gazdasági Versenyhivatal, a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Tudományos Akadémia. Továbbá ezek fenntartásában működő egyéb, közszolgáltatást nyújtó és ott ügyfélszolgálatot működtető, intézmények, és amelyek épületein még nem végezték el a vonatkozó építészeti jogszabályok és a Segédlet szerinti fizikai, illetve információs és kommunikációs akadálymentesítést.

A támogatás célja

A pályázat célja, hogy a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés feltételeinek kialakítása elsősorban mozgássérült, hallássérült, látássérült, értelmileg akadályozott, autista és halmozottan fogyatékos személyek számára.

Az intézkedés célja a fogyatékos emberek életminőségének a javítása, a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása. Az egyenlő esélyű hozzáférés biztosításával a fogyatékossággal élő személyek képesé válnak önállóan intézni ügyeiket, képesek lesznek dolgozni és adót fizetni, továbbá ez a törekvés az állam által biztosított szolgáltatásokhoz való hozzáférést is elősegíti.

Jelen kiírás keretében csak olyan intézmények épületeinek komplex akadálymentesítésére igényelhető támogatás, amelyek működési területe a Közép-dunántúli, Észak-alföldi és Dél-dunántúli régió területén található.

A többi, regionális versenyképességi célkitűzés alá tartozó régióban (Észak-Magyarország, Nyugat-Dunántúl és Dél-Alföld) 2007. év végén kerül meghirdetésre azonos összeggel és feltétellel. A Közép-magyarországi Régióban a Közép-magyarországi Regionális Operatív Program keretében 2008-ban jelenik meg hasonló célú pályázati felhívás.

Támogatás mértéke egyszintes épületeknél 15 millió forintig, kétszintes épületeknél 30 millió forintig terjed.

A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

Támogatható tevékenységek köre

A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés feltételeinek kialakítása elsősorban mozgássérült, hallássérült, látássérült, értelmileg akadályozott, autista és halmozottan fogyatékos személyek számára. A pályázat támogatja a komplex akadálymentesítést: így a fizikai akadályok lebontását, a hozzáférés biztosításával az épített környezet akadálymentes kialakítását.

Ezen kívül támogatják bármely a fogyatékossággal élő emberek tájékozódását, eligazodását, kiszolgálását segítő támogató eszközök elérhetővé tételével, valamint információs-kommunikációs akadálymentesítési átalakítások alkalmazása (pl. tapintható térkép, információs pult, honlap akadálymentesítése, a szervezet tevékenységét bemutató ismertető füzetek kiadása könnyen érthető formában), akadálymentes munkahely kialakítása.

Nem támogatható a Közép-magyarországi, Nyugat-dunántúli, Észak-magyarországi és Dél-alföldi régió területén megvalósuló beruházás.

A projektek időtartama legfeljebb 12 hónap lehet.

A pályázati feltételekkel, tudnivalókkal kapcsolatosan információkat az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján talál (http://www.nfu.hu), felvilágosítást pedig az telefonos ügyfélszolgálat nyújt 06-40-638-638 számon.
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Poszt-Covid-jelenségeket vizsgáló kutatókat támogatna az MTA

Pályázatot hirdet a poszt-Covid-jelenségek vizsgálatára a Magyar Tudományos Akadémia: olyan kutatók jelentkezését várja, akik a... Teljes cikk

Idén is keresik az év családbarát vállalatát

A kiírásra idén is három, kis-, közép-, és nagyvállalati kategóriában lehet nevezni. Teljes cikk

Relaxációs alkalmazás és világító térkő ötlete is nyert a Hiventures vállalkozónőknek kiírt pályázatán

Idén is díjazta vállalkozó nők legjobb ötleteit a Startupher programon keresztül a Hiventures - közölte a tőkebefektető társaság. Teljes cikk