Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Parlament előtt a nyugdíjkorhatár-emelés újratárgyalása

Az MTI azután kereste meg Iván Lászlót, hogy már a parlament előtt van az a népi kezdeményezés, amely alapján az Országgyűlésnek napirendre kell vennie és újra kell tárgyalnia a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre történő emelésének ügyét.

Erre reagálva a Fidesz szakpolitikusa azt mondta: az újratárgyalás időpontja még nem ismert és az ezzel kapcsolatos állásfoglalásuk is sok mindentől függ, így például az embereknek a nyugdíjazásuk előtti időszakban végzett munkájuk nehézségi fokától.

Iván László emlékeztetett a kormány azon tervére is, hogy januártól negyven év szolgálati idő után életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők. A kabinet jogalkotási programja szerint novemberben fogadnák el a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosítását, amellyel megteremtenék a lehetőségét a 40 év szolgálati idővel rendelkező nők öregségi nyugdíjjogosultságának.


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter