kapubanner for mobile
Megjelent: 2 hónapja

Pizzakövet használsz? Ezt feltétlenül tudnod kell!

A korszerű grillsütőkben a különféle kiegészítők, eszközök segítségével számtalan finomságot elkészíthetünk, nemcsak a hagyományos grillételeket, hanem például pizzát is.

Pizzakövet használsz? Ezt feltétlenül tudnod kell!

Rengetegen szeretik az olaszok világhírű, változatosan elkészíthető tésztaételét, így sokan kísérlik meg házilag is előállítani. Persze a tökéletes lepény elkészítése nem olyan egyszerű, hiszen magas, 4-500 Celsius fokos hő szükséges hozzá, ami sem egy háztartási tűzhelyben, sem egy grillsütőben nem biztosított. De egy pizzakő segítségével ezekben is megoldható. Mi ez az eszköz, és hogyan kell karbantartani, hogy hosszú ideig használható maradjon?

Hogyan készül a tökéletes pizza?

Az alapvetően paradicsomszósszal és sajttal borított ropogós szélű és könnyű tészta egyszerűségének köszönheti hírnevét, illetve annak, hogy egy elegáns étteremben éppúgy fogyasztható, ahogy egy utcai büfében állva. És ma már otthon is könnyedén elkészíthetjük a Grillplaza.hu kínálatában kapható pizzasütő eszközök segítségével.

Amennyiben próbáltad már konyhai sütőben megsütni, szomorúan tapasztalhattad, hogy hiába a jó recept, a gondosság, a végeredmény nem olyan lett, mint amit szerettél volna. De vajon miért lesz tökéletes az éttermekben és otthon miért nem? Vannak, akik szerint igazi pizza csakis fatüzelésű kemencében készülhet, míg mások szerint a gázüzemű vagy elektromos sütőkben is ugyanolyan jó lepényt lehet sütni. Akkor hát mi a titok?

Úgy, mint az éttermekben

Elkészítéséhez kiváló minőségű alapanyagokból készült és megfelelő ideig kelesztett tésztára és ízlésünknek megfelelő hozzávalókra, valamint egy jó kemencére – vagy ennek hiányában pizzakőre – lesz szükség. Ennek segítségével a konyhai sütőben éppúgy készülhet az eredetihez hasonló lepény, akár csak a grillen vagy kamadóban, még kemencére sem lesz hozzá szükség.

A porózus anyagból készült pizzakő elősegíti a kiáramló nedvesség távozását a tésztából, így az nehány perc alatt tökéletesen átsül, optimális állagú, ropogós lesz. Használata nem ördöngösség, csupán arra kell figyelni, hogy ne legyen hideg, amikor a sütőbe tolod a pizzával. Soha ne olajozd vagy lisztezd be, mert ráég! Érdemes lapátot használni a tészta ráhelyezésekor, hogy ne égesd meg a kezed.

Hogyan tartsd tisztán a pizzakövet?

A hosszú távú használat érdekében figyelj oda arra, hogyan kezeled, ápolod! Egy kellően előmelegített pizzakő esetében nem kell attól tartani, hogy a tészta ráragad, sőt a sütőfelület kenése, lisztezése kifejezetten ellenjavallt, hiszen ezek az anyagok csak ráégnek, és tönkreteszik.

Használat után hagyd teljesen kihűlni, és csak azután dörzsöld le róla kíméletesen a ráragadt maradékokat, majd söprögesd le és már készen is vagy. Mindig tisztán rakd el, hogy sütésre készen vehesd elő, amikor szükség van rá!

Mint láthatod, az otthoni pizzasütés nem lehetetlen művelet, csak a megfelelő eszközöket igényli. Szerezz be pizzakövet és sütőlapátot, gyúrd be a tésztát, majd vendégeld meg családtagjaidat, barátaidat egy isteni pizzával, amire még az olaszok is büszkék lennének!

 

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek