Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Prémium a semmiért? - visszásságok a DunaTV-nél

Ókovács Szilveszter, a Duna Televízió vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjújában arról beszélt, hogy a tévé több munkatársa is úgy dolgozott 400-500 ezer forintos alapbérért, hogy cserébe semmilyen teljesítményt nem vártak el tőlük.

Prémiumnak akkor van értelme, ha világos feladatokat tűzünk ki, amelyeket teljesíteni kell a plusz pénzért. Célkitűzések nélkül, ráadásul fix összegű prémiumot a rendszerbe építeni nemcsak értelmetlen és pazarló, hanem a munkát leértékelő, a dolgozókat összemosó, egyszóval káros gyakorlat volt - nyilatkozta Ókovács Szilveszter, a Duna Televízió vezérigazgatója hétfőn az MTI-nek azután, hogy a Magyar Nemzetnek adott interjújában arról beszélt, hogy a tévé több munkatársa is úgy dolgozott 400-500 ezer forintos alapbérért, hogy cserébe semmilyen teljesítményt nem vártak el tőlük.

A vezérigazgató megerősítette, hogy az I. kerületi rendőrkapitányságon megtette a feljelentést ismeretlen tettes ellen, különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés címén, miután nyilvánvalóvá vált: a televízió egy luxusszínvonalat nyújtó magánklinikával kötött nyolcmilliós szerződést, de a közpénzen vásárolt szolgáltatást csak Cselényi László volt elnök és az általa kinevezett Szekeres László műszaki és gazdasági igazgató és feleségeik vehették igénybe.

Mint azt Ókovács Szilveszter hangsúlyozta: a gazdasági igazgató felelősségét is felveti az a gyakorlat, hogy a televízió által vásárolt használati cikkeket, valamint tévékészülékeket értékük 5 százalékán vehették meg egyes dolgozók.

"Személyében és családilag is érintett a távozó gazdasági-műszaki főigazgató úr a magánklinika-ügyben, és a (Magyar Nemzetben megjelent) interjúban körvonalazott pozícióváltási históriában is, amikor színleg távozott mint alelnök, de másnap újraszerződött mint főigazgató. A két nap között pedig kiáramlott csaknem 53 millió forintnyi közpénz" - sorolta az új vezérigazgató az általa eddig feltárt ügyeket.

Ókovács Szilveszter egyúttal kijelentette, hogy a tervezett arculatváltást 2011 szeptemberére tervezik, "új műsorstruktúrával, sok színnel és újítással". Mint azt korábban már hangsúlyozta: a Duna Televízió az Arte, a Mezzo és a 3Sat tematikus televíziók mintájára képzeli el a kulturális, zenei adó kialakítását.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter