kapubanner for mobile
Megjelent: 15 éve

Rabverés miatt leváltották a kaposvári bv-parancsnokot

Hangfelvétel került elő a börtönben meghalt rab bántalmazásában kapcsolatban. Az ügy a rab halálán túl eddig a kaposvári börtön parancsnokának állásába, és - Szabó Máté gyanúja szerint - az állampolgári jogok biztosának Nissan Micrájának épségébe került.

Csütörtök délután leváltotta posztjáról Berta Sándort, a kaposvári börtön parancsnokát az Országos Büntetésvégrehajtási Parancsnok - írta a KaposPont.

Elérhető a hangfelvétel

Az MTI érdeklődésére az országos parancsnokság úgy nyilatkozott: Kökényesi Antal a kaposvári fogvatartott bántalmazásával kapcsolatos, a sajtóban megjelent új információk alapján döntött így.

A KaposPont oldalán meghallgatható a hangfelvétel is. A felvétel szerint a később meghalt férfi idegesítette az őröket: kanállal, seprűvel kaparta az ajtót. Nem értette, hogy miért tartják fogva. A felvételen a felettese faggatja az egyik őrt a történtekről - olvasható a portálon.

Gyanús volt a biztosnak

A BVOP közleménye szerint a somogyi intézet zavartalan működésének biztosítása érdekében a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokát, Balázs Pétert bízta meg az országos parancsnok, egyúttal intézkedett az ő helyettesítéséről is. Az ügyészség egyelőre vizsgálja a hangfelvételt.

A börtönben meghalt férfi ügye korábban gyanús volt Szabó Máténak, az állampolgári jogok biztosának is, ezért vizsgálatot indított. A biztos a TV2 Mokka műsorában később utalt arra, hogy a büntetésvégrehajtás bosszút állt rajta: személyszállító autójuk "véletlenül" beleszaladt vadonatúj kocsijába.
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek