Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Rövidesen napirenden a nyugdíjpénztárak ügye

Rövidesen napirendre tűzi a magánnyugdíjpénztárak ügyét az Alkotmánybíróság, és ezzel összefüggésben saját megváltozott hatáskörét is értelmeznie kell - közölte a testület sajtófőnöke pénteken az MTI érdeklődésére.

"Várhatóan néhány héten belül napirendjére tűzi az Alkotmánybíróság a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó szabályozással és az ezzel összefüggő hatáskör-értelmezéssel kapcsolatos előterjesztést" - mondta Sereg András.

Hozzátette: eddig 190 indítvány érkezett a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó jogszabályok megváltoztatása miatt. Az eljárás kapcsán az Alkotmánybíróságnak értelmeznie kell saját megváltozott hatáskörét is, "ami egyáltalán nem könnyíti meg az alkotmánybírák dolgát".

Azzal kapcsolatban, hogy mikor várható döntés, a sajtófőnök Paczolay Péter alkotmánybírósági elnök két nappal korábbi nyilatkozatára hivatkozva csak annyit mondott: továbbra sem lehet látni, hogy a konkrét határozattervezet mikor kerülhet a testület napirendjére.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter