Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Sikeres program a hátrányos helyzetű munkavállalók segítésére

November végéig 1650 fő vett részt abban a programban, melynek célja a hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ igazgatója az MTI-t.

Pákozdi Szabolcs elmondta: a kormány stratégiai döntése alapján az Európai Unió társfinanszírozásával Komárom-Esztergom megyében a 2011 és 2015 között 2496 fő hátrányos helyzetű álláskereső illetve a pénzügyi-gazdasági válság negatív hatásai miatt állását vesztett munkavállaló foglalkoztathatóságának javítását és munkaerőpiacra történő visszatérését tervezik megvalósítani. A projekt végrehajtására a négyéves időtartamra közel 2,4 milliárd forint, idén 793 millió Ft forrás áll rendelkezésre.

A résztvevők számára személyes adottságaikhoz, élethelyzetükhöz igazodó komplex egyéni programok megvalósításával és a munkaerő-piacra való bejutás egyéni feltételeinek megteremtésével kívánják a munkanélküliséget csökkenteni, illetve növelni a foglalkoztatási szintet a térségben. A bevontak át- és továbbképzésével, foglalkoztatási és mobilitási támogatásokkal a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességének javulását is elő szeretné segíteni a munkaügyi központ.

A hat kiválasztott célcsoport tagjaiként az alacsony iskolai végzettségűek, a 25 év alatti, elsősorban pályakezdő fiatalok, az 50 év feletti álláskeresők, a GYES-ről, GYED-ről, ápolási díjról visszatérők, a foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők és a tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek vesznek részt a projektben.

A Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ célja, hogy a célcsoportok bevont tagjainak 80 százaléka sikeresen befejezze egyéni programját és közülük 722 fő tartós foglalkoztatása megvalósuljon. Ennek érdekében 1352 fő részére képzési támogatást is biztosítanak.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter