Megjelent: 13 éve

Szabados Gábor a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal új elnöke

Szabados Gábor (52) a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal új elnöke majdnem másfél évtizede dolgozik a hivatalnál, illetve vezető beosztásban különböző bányakapitányságoknál. 2002 óta töltötte be a hivatal elnökhelyettesi pozícióját.

A Magyar Bányászati és Földtani Hivatal 2007 januárjától működik jelenlegi szervezeti formájában, az idei évtől lett a Magyar Geológiai Szolgálat és a Szénbányászati Szerkezetátalakítási Központ jogutódja, miután a kormány megszüntette e két intézményt.

A Magyar Bányászati és Földtani Hivatal bánya-felügyeleti és állami földtani feladatokat ellátó szervként hatósági ügyekben országos illetékességgel jár el. A Hivatal munkáját öt bányakapitányság segíti.

"Kiemelt célnak tekintem az ásványvagyon-gazdálkodás még professzionálisabb érvényesítését és a munkabiztonsági és műszaki feltételek emelését. Annak a hatóságnak, melynek feladata az emberi élet és egészség védelme, s mely hatóságra az állam ásványkincseinek felügyeletét bízta, annak a hatóságnak nincs joga a mulasztásra, nincs joga a hibázásra" - jelentette ki a Szabados Gábor kinevezésekor.

A Magyar Bányászati és Földtani Hivatal új elnöke a felügyelt terület munkabiztonsági-, bányaműszaki-, műszaki-biztonsági és munkaügyi színvonalának emelését és az ásványvagyon-gazdálkodás követelményrendszerének következetesebb érvényesítését jelölte meg kiemelt feladatként.

A jogi szakokleveles bányamérnök képzettséggel rendelkező Szabados Gábor pályáját a nyolcvanas évek elején kezdte a Nógrádi Szénbányák Vállalatnál. Az új elnök nős, felesége angoltanár, két nagyobbik lánya egyetemista a harmadik pedig általános iskolás.

Gazdasági és Közlekedési Minisztérium
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Varga Mihály: háromezer milliárd forintos járványügyi alap a 2021-es büdzsében

A munkahelyek védelméhez és újrateremtéséhez 2550 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapot hoztak létre. Teljes cikk

A vállalkozások egyharmadának csak 1-2 hónapnyi tartaléka van

A K&H felmérést készített mikro- kis- és középvállalati ügyfeleinél, hogy miként hatott rájuk a járványhelyzet miatti leállás. Teljes cikk

Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk