Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Száz művész vesz részt a Művészeti Akadémián

Mintegy száz fiatal zenész vesz részt a pénteken kezdődő szegedi Művészeti Akadémián, a 8. alkalommal tartandó zeneművészeti képzést a Szegedi Tudományegyetemen tartják.

images

images

A programra a hazaiak mellett a környező országokból érkeznek résztvevők. A korosztály vegyes, vannak már zenepedagógusként dolgozók, egyetemi hallgatók, valamint zeneiskolások is - közölte Kerek Ferenc dékán. Hozzátette: idén először felvették a kapcsolatot az erdélyi Böjte Csaba atya alapítványával és iskoláival, így Nagyszalontáról három tehetséges fiatal is érkezik.

A képzési kínálat színes, több mint tíz hangszeres - zongora, orgona, hegedű, gordonka, furulya, fuvola, klarinét, fagott, trombita, oboa és ütős hangszerek, gitár - kurzus várja a résztvevőket, de idén is lesz két magánénekkurzus, és újdonságként bevezetik a mozgásművészetet.

Kerek Ferenc elmondta: az oktatók között lesz Marton Éva Kossuth-díjas és Temesi Mária Liszt-díjas énekművész, Szecsődi Ferenc Liszt-díjas hegedűművész, Maczák János Weiner-díjas klarinétművész és Boros József trombitaművész.

A résztvevők esténként koncertekkel szórakoztatják az érdeklődőket Szeged különböző pontjain. Délutánonként a főiskola hangversenytermében mutatják meg tudásukat a hallgatók.

Negyedik alkalommal szervezték meg a kortárs zenei versenyt; a jelentkezők július 13-án 1945 után írott művekből tíz-tizenkét perces szóló- vagy kamaraművet adhatnak elő. A zsűri elnöke Hollós Máté Erkel-díjas zeneszerző, a tagok között a kurzusok oktatói találhatók. Emellett a programok közt idén is tartanak továbbképzést a közoktatásban tanító zeneiskolai és a szakközépiskolai tanárok számára is.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter