Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Szolnoki MÁV Kórház: a szervezők lefújták a csütörtöki demonstrációt

Miután a Szolnok megyei közgyűlés pénteki ülésének napirendjéről lekerül a MÁV Kórházzal kapcsolatos előterjesztés, így az azt megelőző napra meghirdetett demonstráció elmarad - közölte a Vasutasok Szakszervezete kórházi alapszervezeti titkára szerdán az MTI-vel.

Szabó Béláné elmondta: reméli, ha a kórház jövője ismét szóba kerül, a tárgyalások során a szakszervezeteknek is kikérik a véleményét, mert az érdekképviseletek is féltik az intézményt, és szeretnék megőrizni a munkahelyeket.

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke kedden sajtótájékoztatón jelentette be: a szakszervezeti és szakmai szervezetek várható tiltakozása miatt a Szolnok megyei közgyűlés leveszi június 24-ei ülésének napirendjéről azt az előterjesztést, amely felhatalmazta volna a testület vezetőjét, hogy tárgyalásokat kezdjen a szolnoki MÁV Kórház tulajdonosi jogának átvételéről.

Mint hozzátette: a megyei önkormányzat vezetése a jelenlegi fenntartó, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megkeresésére határozott úgy, hogy nehéz pénzügyi helyzete ellenére vállalja a MÁV Kórház fenntartói jogának átvételét az intézmény önálló fennmaradásáért, a 350 dolgozó munkahelyének megtartásáért valamint az eddig megszokott színvonalú betegellátás megőrzéséért.

A június 23-ra, a MÁV Kórház elé meghirdetett és azóta visszavont demonstráció szervezői a kórház közalkalmazotti tanácsa, a Magyar Orvosok Szövetsége, a Vasutasok Szakszervezete, a Liga valamint a Vedosz voltak.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ösztöndíjjal enyhítenének az ápolóhiányon

Az „Ápoló leszek” című program segítségével eddig 785 ápoló helyezkedett el a magyar egészségügyben. Teljes cikk

Meghosszabbították a rezsiutalványok érvényességét

Két hónappal tovább lehet felhasználni a gáz- és villanyszámla kifizetésére fordítható utalványokat. Teljes cikk

Egyre több bírósági alkalmazott hagyja el a pályát, alig nő a fizetésük

Sok bírósági alkalmazottnak évek óta nem nőtt a bére, és az elavult informatikai háttér is nehezíti a munkájukat. Teljes cikk