Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Szolnoki MÁV Kórház: a szervezők lefújták a csütörtöki demonstrációt

Miután a Szolnok megyei közgyűlés pénteki ülésének napirendjéről lekerül a MÁV Kórházzal kapcsolatos előterjesztés, így az azt megelőző napra meghirdetett demonstráció elmarad - közölte a Vasutasok Szakszervezete kórházi alapszervezeti titkára szerdán az MTI-vel.

Szabó Béláné elmondta: reméli, ha a kórház jövője ismét szóba kerül, a tárgyalások során a szakszervezeteknek is kikérik a véleményét, mert az érdekképviseletek is féltik az intézményt, és szeretnék megőrizni a munkahelyeket.

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke kedden sajtótájékoztatón jelentette be: a szakszervezeti és szakmai szervezetek várható tiltakozása miatt a Szolnok megyei közgyűlés leveszi június 24-ei ülésének napirendjéről azt az előterjesztést, amely felhatalmazta volna a testület vezetőjét, hogy tárgyalásokat kezdjen a szolnoki MÁV Kórház tulajdonosi jogának átvételéről.

Mint hozzátette: a megyei önkormányzat vezetése a jelenlegi fenntartó, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megkeresésére határozott úgy, hogy nehéz pénzügyi helyzete ellenére vállalja a MÁV Kórház fenntartói jogának átvételét az intézmény önálló fennmaradásáért, a 350 dolgozó munkahelyének megtartásáért valamint az eddig megszokott színvonalú betegellátás megőrzéséért.

A június 23-ra, a MÁV Kórház elé meghirdetett és azóta visszavont demonstráció szervezői a kórház közalkalmazotti tanácsa, a Magyar Orvosok Szövetsége, a Vasutasok Szakszervezete, a Liga valamint a Vedosz voltak.

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Idén is keresik a felelősségteljes munkáltatókat

A pályázatra szeptember 30-ig lehet jelentkezni. Teljes cikk

Akár Brüsszel engedélye nélkül is megemeli a postások bérét a magyar kormány

Mindenképp megkapják a béremelést a postai dolgozók. Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Kaotikus állapotra panaszkodik, petíciót indított a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete

A VPDSZ elnöke kilenc pontban fogalmazta meg a szakszervezet követeléseit. Teljes cikk