Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Sztrájk a Lufthansánál

Néhány órára beszüntette a munkát csütörtök reggel Berlinben a Lufthansa német légitársaság kabinszemélyzetének 40 százaléka, emiatt nyolc gép nem indult el a német fővárosból - jelentette be a Ver.di szolgáltatóipari szakszervezet.

A Ver.di figyelmeztetésnek szánta az akciót azért, hogy a cégvezetés a kabinszemélyzetnek is adja meg azt a 3,4 százalékos béremelést, amelyet a földi kiszolgáló személyzet februárban elért.

A sztrájk reggel 5 órától 9-ig tartott. A Ver.di közölte, ha a cégvezetés nem teljesíti a követelést, akkor a munkabeszüntetést a következő napokra is kiterjesztik.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter