Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Téli közmunkaprogramot indít az Egererdő Zrt.

Téli erdőművelési közmunkaprogramot szervez az Egererdő Zrt., amelyet első alkalommal támogat a Szociális és Munkaügyi Minisztérium - jelentette be Pallagi László, a társaság vezérigazgatója hétfőn.

A program keretében január 15-e és április 14-e között 47 állástalannak biztosítanak munkát a társaság négy erdészetében, valamint a csemetekertben és a vadaskertben. A napi 8 órás munkáért a minimálbérnek megfelelő 71.500 forintot kapják havonta a dolgozók - közölte Pallagi László.

A program megvalósítását a szaktárca által juttatott 5 millió, illetve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től származó 10 millió forint teszi lehetővé - tette hozzá. A vezérigazgató elmondta, hogy a közmunkások az erdőművelés alapját jelentő vágástakarításban, az úgynevezett újulat ápolásában vesznek részt. Úgy is segítik a dolgozókat, hogy az összegyűjtött, a vágás után fennmaradó faanyagot, kedvezményes áron megvásárolhatják.

Ugyanakkor a téli közmunka után közvetlenül indulhat a nyári program, amelyben több mint 200 dolgozó részvételére számítanak - tette hozzá.

Bálint Attila, a munkaügyi tárca tanácsadója arról szólt, hogy az elmúlt évben 26 ezren dolgoztak állami közmunka programokban, amit a 3 milliárd forintnyi állami támogatáson túl 9,5 milliárd forintos, elsősorban a 400 szerződött partnertől, a többi között a vasúttól, a közútkezelőtől, vagy a vízügyi hatóságoktól származó forrás tett lehetővé.

Mindezen belül 2 milliárd forint jutott erdőműveléssel kapcsolatos közmunkára, illetve 2.700 közmunkás szerzett valamilyen szakképesítést igazoló bizonyítványt. Közlése szerint a január 15-től a téli erdőművelés keretében, 924 ember dolgozik az ország 14 erdészeti társaságánál; ehhez a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. 300 millió, a minisztérium pedig 60 millió forinttal járul hozzá.

Mint mondta, a központi költségvetésből a tavalyi 3 milliárd forinttal szemben az idén 2 milliárd forint használható fel közmunka-támogatásra, ami a szerződő partnerek kiegészítésével együtt, mintegy 16 ezer ember foglalkoztatását teszi lehetővé. Ugyanakkor az év során ez akár 10 ezer fővel is bővülhet - mondta a tanácsadó.

Sós Tamás, a Hevesi megyegyűlés elnöke azt hangsúlyozta, hogy 2008-ban 577 ember jutott közmunka nyomán jövedelemhez. Ebben a programban élen járt az Egererdő Zrt. 130, illetve az MNV 100 ember foglalkoztatásával. Mindez különösen nagy segítséget jelent a megye hátrányos helyzetű, a Hatvan, Gyöngyös, Eger urbanizációs tengelytől távol eső déli és északi településein - mondta Sós Tamás.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk