kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 15 éve

Téli közmunkaprogramot indít az Egererdő Zrt.

Téli erdőművelési közmunkaprogramot szervez az Egererdő Zrt., amelyet első alkalommal támogat a Szociális és Munkaügyi Minisztérium - jelentette be Pallagi László, a társaság vezérigazgatója hétfőn.

A program keretében január 15-e és április 14-e között 47 állástalannak biztosítanak munkát a társaság négy erdészetében, valamint a csemetekertben és a vadaskertben. A napi 8 órás munkáért a minimálbérnek megfelelő 71.500 forintot kapják havonta a dolgozók - közölte Pallagi László.

A program megvalósítását a szaktárca által juttatott 5 millió, illetve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től származó 10 millió forint teszi lehetővé - tette hozzá. A vezérigazgató elmondta, hogy a közmunkások az erdőművelés alapját jelentő vágástakarításban, az úgynevezett újulat ápolásában vesznek részt. Úgy is segítik a dolgozókat, hogy az összegyűjtött, a vágás után fennmaradó faanyagot, kedvezményes áron megvásárolhatják.

Ugyanakkor a téli közmunka után közvetlenül indulhat a nyári program, amelyben több mint 200 dolgozó részvételére számítanak - tette hozzá.

Bálint Attila, a munkaügyi tárca tanácsadója arról szólt, hogy az elmúlt évben 26 ezren dolgoztak állami közmunka programokban, amit a 3 milliárd forintnyi állami támogatáson túl 9,5 milliárd forintos, elsősorban a 400 szerződött partnertől, a többi között a vasúttól, a közútkezelőtől, vagy a vízügyi hatóságoktól származó forrás tett lehetővé.

Mindezen belül 2 milliárd forint jutott erdőműveléssel kapcsolatos közmunkára, illetve 2.700 közmunkás szerzett valamilyen szakképesítést igazoló bizonyítványt. Közlése szerint a január 15-től a téli erdőművelés keretében, 924 ember dolgozik az ország 14 erdészeti társaságánál; ehhez a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. 300 millió, a minisztérium pedig 60 millió forinttal járul hozzá.

Mint mondta, a központi költségvetésből a tavalyi 3 milliárd forinttal szemben az idén 2 milliárd forint használható fel közmunka-támogatásra, ami a szerződő partnerek kiegészítésével együtt, mintegy 16 ezer ember foglalkoztatását teszi lehetővé. Ugyanakkor az év során ez akár 10 ezer fővel is bővülhet - mondta a tanácsadó.

Sós Tamás, a Hevesi megyegyűlés elnöke azt hangsúlyozta, hogy 2008-ban 577 ember jutott közmunka nyomán jövedelemhez. Ebben a programban élen járt az Egererdő Zrt. 130, illetve az MNV 100 ember foglalkoztatásával. Mindez különösen nagy segítséget jelent a megye hátrányos helyzetű, a Hatvan, Gyöngyös, Eger urbanizációs tengelytől távol eső déli és északi településein - mondta Sós Tamás.
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02JOBVERSE Állásbörze Állásbörze nem csupán egy esemény, hanem egy lehetőség, ahol céged kiemelkedhet a tömegből és személyesen találkozhatsz a legígéretesebb jelentkezőkkel. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Kitartó optimizmus a turisztikai szektorban

Kitartó optimizmus jellemzi a magyarországi turisztikai szektort, az ágazat szereplői a helyzetüket pozitívnak érzékelték - közölte a Turisztikai... Teljes cikk

A rossz testtartás a munkahelyi termelékenységre is hatással lehet

A felmérésben megkérdezettek 39%-a végzi íróasztal mellett a munkáját, amikor távolról dolgozik. Teljes cikk

Vannak tanárok, akik csak most kapták meg a járvány miatt járó táppénz-kiegészítést

Több pedagógusnak is több mint két évet kellett várnia, hogy megkapja a teljes táppénzt. Teljes cikk