Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Téli közmunkaprogramot indít az Egererdő Zrt.

Téli erdőművelési közmunkaprogramot szervez az Egererdő Zrt., amelyet első alkalommal támogat a Szociális és Munkaügyi Minisztérium - jelentette be Pallagi László, a társaság vezérigazgatója hétfőn.

A program keretében január 15-e és április 14-e között 47 állástalannak biztosítanak munkát a társaság négy erdészetében, valamint a csemetekertben és a vadaskertben. A napi 8 órás munkáért a minimálbérnek megfelelő 71.500 forintot kapják havonta a dolgozók - közölte Pallagi László.

A program megvalósítását a szaktárca által juttatott 5 millió, illetve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től származó 10 millió forint teszi lehetővé - tette hozzá. A vezérigazgató elmondta, hogy a közmunkások az erdőművelés alapját jelentő vágástakarításban, az úgynevezett újulat ápolásában vesznek részt. Úgy is segítik a dolgozókat, hogy az összegyűjtött, a vágás után fennmaradó faanyagot, kedvezményes áron megvásárolhatják.

Ugyanakkor a téli közmunka után közvetlenül indulhat a nyári program, amelyben több mint 200 dolgozó részvételére számítanak - tette hozzá.

Bálint Attila, a munkaügyi tárca tanácsadója arról szólt, hogy az elmúlt évben 26 ezren dolgoztak állami közmunka programokban, amit a 3 milliárd forintnyi állami támogatáson túl 9,5 milliárd forintos, elsősorban a 400 szerződött partnertől, a többi között a vasúttól, a közútkezelőtől, vagy a vízügyi hatóságoktól származó forrás tett lehetővé.

Mindezen belül 2 milliárd forint jutott erdőműveléssel kapcsolatos közmunkára, illetve 2.700 közmunkás szerzett valamilyen szakképesítést igazoló bizonyítványt. Közlése szerint a január 15-től a téli erdőművelés keretében, 924 ember dolgozik az ország 14 erdészeti társaságánál; ehhez a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. 300 millió, a minisztérium pedig 60 millió forinttal járul hozzá.

Mint mondta, a központi költségvetésből a tavalyi 3 milliárd forinttal szemben az idén 2 milliárd forint használható fel közmunka-támogatásra, ami a szerződő partnerek kiegészítésével együtt, mintegy 16 ezer ember foglalkoztatását teszi lehetővé. Ugyanakkor az év során ez akár 10 ezer fővel is bővülhet - mondta a tanácsadó.

Sós Tamás, a Hevesi megyegyűlés elnöke azt hangsúlyozta, hogy 2008-ban 577 ember jutott közmunka nyomán jövedelemhez. Ebben a programban élen járt az Egererdő Zrt. 130, illetve az MNV 100 ember foglalkoztatásával. Mindez különösen nagy segítséget jelent a megye hátrányos helyzetű, a Hatvan, Gyöngyös, Eger urbanizációs tengelytől távol eső déli és északi településein - mondta Sós Tamás.
  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter