Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Teljesítménybért vezetne be a MÁV-TRAKCIÓ

A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. a teljesítményt is érvényesítené a bérezésben, ezért tárgyalásokat kezdeményezett a javadalmazási rendszer áttekintéséről a szakszervezetekkel - mondta Márkus Imre vezérigazgató újságíróknak szerdán a Kandó Kálmán életútját bemutató időszakos kiállítás ünnepélyes megnyitóját megelőzően.

Elmondta: jelenleg 4 százalékos teljesítményjutalom működik a vállalatnál, de azt szeretnék, ha a jövőben ez nem jutalom lenne, hanem egy majd 10 százalékos mértékig terjedő - értékeléssel alátámasztott - teljesítmény után járó rész jelenne meg a bérezésben, amit hosszabb távon fokozatosan vezetnének be.

Márkus Imre utalt arra, hogy az üzleti tervhez képest az idén csökkennek az árufuvarozás visszaesése miatt az erről a területről érkező megrendelések, és ez a bevételek visszaesésével jár. A bevételkiesést költségcsökkentéssel is ellensúlyozzák. A vezérigazgató cáfolta, hogy az alapbért csökkentenék.

Márkus Imre utalt arra, hogy a társaság elmozdult a teljesítményt figyelembe vevő javadalmazás irányába, 2009. július elsejétől érvényben van a szolgálatvezénylők teljesítményértékelése. Ebben az évben a mozdonyvezetőknél érdemben nem várható változás, hiszen az év végéig érvényes kollektív szerződés van a cégnél. Hangsúlyozta: a szakszervezetekkel folyamatosan tárgyalnak, az év végén lejár a kollektív szerződés, a bér-, illetve a foglalkoztatási megállapodás, és jövő évre rendezett munkaügyi kapcsolatokat szeretnének.

A vezérigazgató szerint a bérek lehet hogy változni fognak, de ez csak tárgyalásokon dőlhet el, és felhívta a figyelmet arra, a bérkifizetéssel a munkahely-stabilitás áll párban. Vagyis ahhoz, hogy a foglalkoztatottság stabil maradhasson, ahhoz a béroldalon el kell mozdulni.

A közösségi közlekedésben 2010-ben 40 milliárd forint megtakarítási kormányzati szándékkal kapcsolatban Márkus Imre elmondta: az elvonás tudomása szerint a közösségi közlekedésben szolgáltató társaságokat érinti, és még nincs meghatározva, hogy ebből a MÁV mekkora arányt jelentene.
  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook