Tévésorozattal szólnak a munkanélküliekhez "/>
Megjelent: 12 éve

Tévésorozattal szólnak a munkanélküliekhez

Az élethosszig tartó tanulás, a felnőttképzés, a szakképzés érdekességeit, lehetőségeit mutatja be a Duna Televízió új ismeretterjesztő sorozata. Lassanként a döntéshozók és a képzők is felismerték, hogy kedvezményekkel, reklámmal kell népszerűsíteni a tanulást. A MindenTanulás című műsor ennek az egyik eszköze.

images

A MindenTanulás sorozat célja, hogy tájékoztassa hazánk felnőtt lakosságát az egész életen át tartó tanulás és a felnőttképzés fontosságáról. A műsort életre hívó Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet igazgatóhelyettese, Zachár László kifejtette, hogy a folyamatos szakmai fejlődés és az átképzés nemcsak az egyének boldogulásában játszik kiemelkedő szerepet, hanem az ország versenyképességének szempontjából is fontos.

Az műsorban minden alkalommal egy szakember előadását hallhatják az érdeklődők, majd a meghívottak egy kerekasztal-beszélgetésen vitatják meg az éppen aktuális témát, és cégvezetőkkel készített riportokkal, rövidfilmekkel fűszerezik a stúdióbeszélgetést.

Bemutatták a támogatási rendszert

A legutóbbi adásban a munkanélkülieknek szóló programokról beszélgettek. Szó esett a hiányszakmákról, a képzésekről, a hátrányos helyzetű emberek munkaerőpiacra való belépésének segítéséről, a komplex, személyre szabott szolgáltatásokról és támogatásokról.

"Évente 80-100 ezer embert közvetlenül és nagy mértékben támogatunk annak érdekében, hogy szakképzettséget szerezzenek, vagy be tudják fejezni alap- illetve középfokú tanulmányaikat" - mondta Soós Adrianna, a Foglalkoztatás és Szociális Hivatal főigazgató-helyettese a műsorban.

A MindenTanulásban elhangzottak szerint ma Magyarországon több mint 100 ezer olyan ember él, aki nem fejezte be a nyolc általánost és közel két millióan vannak, akik nem rendelkeznek semmilyen szakképesítéssel. Bár a hiányszakmák listája régiónként változik, általánosan a legtöbb fizikai munka – mint például az építőipari vagy forgácsoló szakmák mindegyike – ide sorolható.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót letesztelek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk

A magyar dolgozók többségének alig maradt szabadsága a járvány miatt

Egy felmérés szerint a dolgozók 14 százaléka semmilyen nyaralást nem tervez a nyárra. Teljes cikk

A cél a gazdaságvédelem és a munkahelyek megőrzése - ismertették a 2021-es költségvetést

A kormány létrehozta az egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alapot, háromszori emelést kapnak a nyugdíjasok. Teljes cikk