Megjelent: 10 éve

Tiltakozik a szakszervezet a tanári elbocsátások ellen

Tanári elbocsátások ellen tiltakozik a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a PDSZ ugyanis úgy tudja, a főváros oktatási bizottsága 86 tanári álláshely megszüntetését javasolja még idén a közgyűlésnek, az április 21-ei döntése alapján.

Az intézkedés 22 intézményt érintene a szakképzési szerkezet átalakítása és a csökkenő diáklétszám miatt. A szakszervezet szerint megalapozatlan az intézménybezárási csomag, szerintük a jelenlegi tervezettel tanári feladatok maradnának ellátatlanul.

A PDSZ szerint a tervezet hatására olyan területeken nem teljesülnének a személyi feltételek, mint az iskolai agresszió és konfliktusok, vagy az integráció. Ezeket azonban a pedagógusi végzettséggel rendelkezők tudnák leginkább ellátni - véli a szakszervezet. Nehezményezik továbbá, hogy központi, pályázati forrásból fizetnék ki az elbocsátottak végkielégítését, így azonban öt évig nem állíthatnák vissza ezeket az álláshelyeket.

A szakszervezet arra is felhívta a figyelmet, hogy 2007-ben 20 szakképző intézményt szüntettek meg a fővárosban, a lépés pedig ezer pedagógus elbocsátása mellett 19 ezer diákot érintett. Hiába költött pedig az önkormányzat korábban 800 millió forintot az intézményekre, most azok üresek, miközben a "racionalizálás" jelszavával végrehajtott intézkedések nyomán jelenleg túlzsúfolt tantermekben tanulnak a diákok - közölte a PDSZ az FH-val.

FH/HírTv/Edupress
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter