Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Tízezer fiatal végez egyszerre önkéntes munkát

Eddig közel tízezer fiatal jelentkezett az április 14-ére szervezett "Közöd! Önkéntes fiatalok napja" elnevezésű országos akciósorozatra, melyen több mint 120 településen egyszerre végeznek majd önkéntes munkát a helyi közösség fejlesztése, gyarapítása érdekében - hangzott el a szerdán sajtótájékoztatón.

A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) által szervezett akció keretében a fiatalok a több mint 100 országban működő Önkéntes Fiatalok Világnapjához (Global Youth Service Day) kapcsolódnak.

"Ezzel a rendezvénysorozattal szeretnénk felhívni a fiatalok, a lakosság és a döntéshozók figyelmét az önkéntesség, az aktív társadalmi részvétel fontosságára. Emellett azt szeretnénk elérni, hogy az emberek ne a problémát lássák a fiatalokban, hanem a problémák megoldóiként tekintsenek rájuk" - mondta Galambos Henriett, az alapítvány vezetője.

Rengeteg város csatlakozott a programsorozathoz. A fővárosban a Városligetet tisztítják meg a hulladéktól: az "Egy zsákkal a Ligetért" akcióban a résztvevők szombat délelőtt egy-egy zsák hulladékot gyűjtenek össze, délután pedig kedvezményesen élvezhetik a Liget adottságait (Fővárosi Nagycirkusz, Vidámpark, múzeumok).

Debrecenben a Városi Diákönkormányzat által bevont fiatalok és szüleik a Nagyerdőben és környékén szerveznek szemétszedést, Miskolcon a helyi árva gyermekeknek és a leukémiás kisbetegeknek szerveznek játszóházat.

Békés városában több mint 600 diák teszi szebbé iskolája környezetét virágoskertekkel, kerti padok kihelyezésével, fák ültetésével, Tatabányán a városi Jubileumi Parkot takarítják ki, majd nyilvános táncházzal és sportrendezvényekkel várják a látogatókat.

Hámori Zoltán programvezető hozzátette: az önkormányzatok általában örömmel fogadják az akciót. A DIA péntekig várja a jelentkezéseket, s a programokba bárki bekapcsolódhat.

Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Október 10-re országos közszolgálati sztrájkot hirdet két szakszervezet

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete... Teljes cikk

Az orvoskamara párbeszédre hívja a döntéshozókat

Fontos kérdések megvitatására hívja az orvosokat a Magyar Orvosi Kamara (MOK); szombaton Elhalt ígéretek nyomában - párbeszéd a döntéshozókkal... Teljes cikk

Elbocsátási moratóriummal védené a munkavállalókat a Jobbik

Elbocsátási moratórium bevezetésével védené a magyar dolgozók munkahelyét Stummer János Jobbik-alelnök, aki sajtótájékoztatóján bejelentette:... Teljes cikk