Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Tízezer fiatal végez egyszerre önkéntes munkát

Eddig közel tízezer fiatal jelentkezett az április 14-ére szervezett "Közöd! Önkéntes fiatalok napja" elnevezésű országos akciósorozatra, melyen több mint 120 településen egyszerre végeznek majd önkéntes munkát a helyi közösség fejlesztése, gyarapítása érdekében - hangzott el a szerdán sajtótájékoztatón.

A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) által szervezett akció keretében a fiatalok a több mint 100 országban működő Önkéntes Fiatalok Világnapjához (Global Youth Service Day) kapcsolódnak.

"Ezzel a rendezvénysorozattal szeretnénk felhívni a fiatalok, a lakosság és a döntéshozók figyelmét az önkéntesség, az aktív társadalmi részvétel fontosságára. Emellett azt szeretnénk elérni, hogy az emberek ne a problémát lássák a fiatalokban, hanem a problémák megoldóiként tekintsenek rájuk" - mondta Galambos Henriett, az alapítvány vezetője.

Rengeteg város csatlakozott a programsorozathoz. A fővárosban a Városligetet tisztítják meg a hulladéktól: az "Egy zsákkal a Ligetért" akcióban a résztvevők szombat délelőtt egy-egy zsák hulladékot gyűjtenek össze, délután pedig kedvezményesen élvezhetik a Liget adottságait (Fővárosi Nagycirkusz, Vidámpark, múzeumok).

Debrecenben a Városi Diákönkormányzat által bevont fiatalok és szüleik a Nagyerdőben és környékén szerveznek szemétszedést, Miskolcon a helyi árva gyermekeknek és a leukémiás kisbetegeknek szerveznek játszóházat.

Békés városában több mint 600 diák teszi szebbé iskolája környezetét virágoskertekkel, kerti padok kihelyezésével, fák ültetésével, Tatabányán a városi Jubileumi Parkot takarítják ki, majd nyilvános táncházzal és sportrendezvényekkel várják a látogatókat.

Hámori Zoltán programvezető hozzátette: az önkormányzatok általában örömmel fogadják az akciót. A DIA péntekig várja a jelentkezéseket, s a programokba bárki bekapcsolódhat.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter