Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Tízezer fiatal végez egyszerre önkéntes munkát

Eddig közel tízezer fiatal jelentkezett az április 14-ére szervezett "Közöd! Önkéntes fiatalok napja" elnevezésű országos akciósorozatra, melyen több mint 120 településen egyszerre végeznek majd önkéntes munkát a helyi közösség fejlesztése, gyarapítása érdekében - hangzott el a szerdán sajtótájékoztatón.

A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) által szervezett akció keretében a fiatalok a több mint 100 országban működő Önkéntes Fiatalok Világnapjához (Global Youth Service Day) kapcsolódnak.

"Ezzel a rendezvénysorozattal szeretnénk felhívni a fiatalok, a lakosság és a döntéshozók figyelmét az önkéntesség, az aktív társadalmi részvétel fontosságára. Emellett azt szeretnénk elérni, hogy az emberek ne a problémát lássák a fiatalokban, hanem a problémák megoldóiként tekintsenek rájuk" - mondta Galambos Henriett, az alapítvány vezetője.

Rengeteg város csatlakozott a programsorozathoz. A fővárosban a Városligetet tisztítják meg a hulladéktól: az "Egy zsákkal a Ligetért" akcióban a résztvevők szombat délelőtt egy-egy zsák hulladékot gyűjtenek össze, délután pedig kedvezményesen élvezhetik a Liget adottságait (Fővárosi Nagycirkusz, Vidámpark, múzeumok).

Debrecenben a Városi Diákönkormányzat által bevont fiatalok és szüleik a Nagyerdőben és környékén szerveznek szemétszedést, Miskolcon a helyi árva gyermekeknek és a leukémiás kisbetegeknek szerveznek játszóházat.

Békés városában több mint 600 diák teszi szebbé iskolája környezetét virágoskertekkel, kerti padok kihelyezésével, fák ültetésével, Tatabányán a városi Jubileumi Parkot takarítják ki, majd nyilvános táncházzal és sportrendezvényekkel várják a látogatókat.

Hámori Zoltán programvezető hozzátette: az önkormányzatok általában örömmel fogadják az akciót. A DIA péntekig várja a jelentkezéseket, s a programokba bárki bekapcsolódhat.

  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter