Megjelent: 11 éve

Tízmilliárd forinttal tartozik a legnagyobb hazai adócsaló

9,5 milliárd forintnyi adótartozás nem elég ahhoz, hogy valamely cég a feketelista kétes értékű első helyét kaparintsa meg, a "nyertes" a csaknem tízmilliárdos adótartozást felhalmozó Es-Team Kft. A listán ismerős nevek is szerepelnek.

images


A valaha volt legnagyobb, 9,9 milliárd forintos adótartozást és bírságot halmozott fel a budapesti székhelyű Es-Team Kft., amelynek adószámát lényegében az elsők között, 2007 októberében függesztette fel az adóhatóság. A társaság ellen tavaly szeptemberben indult felszámolási eljárás.

A cég adatait vizsgálva egyértelmű: a vállalkozás szinte biztosan áfacsalásra jött létre 2005-ben. Fő tevékenysége elektronikai berendezések és alkatrészeinek nagykereskedelme - ez azért lehet kiváló egy áfacsalásra szakosodott cég számára, mert ezek az eszközök könnyen mozgathatók és ehhez képest értékesek. Vagyis ezeket a termékeket gyorsan megveszik és eladják a cégek, miközben az áfát elfelejtik befizetni.

A társaság a cégpapírok szerint a Szinyei Merse utca 21. első emelet 5. szám alá van bejegyezve. Az egyesített feketelista adatbázisa alapján az ide bejegyzett cégekkel kapcsolatban érdemes azonnal gyanakodni: a mintegy tízmilliárd forint adótartozást felhalmozó Es-Team mellett 243 másik társaság is ezzel a székhellyel rendelkezik.

A második helyezettnek is kilencmilliárdot jóval meghaladó adótartozása van: a Seacomp Kft.-t a cégadatbázis szerint január 10-én számolták fel, vagyis nincs esély arra, hogy a 9,5 milliárd forint adótartozást rendezze - bár ez valószínűleg nem is állt szándékában. A harmadik helyezett Dél-Huninvest Kft. 6,3 milliárd forint adótartozást halmozott fel, majdnem egy éve felszámolták. A társaság székhelye a VIII. kerületben található, székhelyére összesen 44 céget jegyeztek be.

A listán ismerős nevek is szerepelnek: az élelmiszer-hamisításról elhíresült M.E.G.A. Trade Kft. 1,49 milliárd forint tartozást ért el. A társaság ellen 2008 februárjában indult felszámolás. Szintén ismerős a 68. helyezett: a Mol 1,7 milliárd forint tartozással szerepel itt.

Az olajtársaság érthetetlennek tartja, hogyan kerülhetet a listára, mert nemhogy adótartozása nincs, de az APEH minősített adózói listáján szerepel.


Félmilliárd kell az "elithez"A feketelista.hu adatai szerint 492 olyan társaság van, amelyik több mint 500 millió forint adótartozást halmozott fel, egymilliárd forint feletti tartozást 183-an, ötmilliárd felettit pedig hatan értek el.

Forrás: Napi
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ötmilliárd forintos pályázat indul élelmiszeripari cégeknek

Az érintett cégek modern gépeket vásárolhatnak, bővíthetik telephelyüket és képezhetik munkavállalóikat. Teljes cikk

A munkaerőpiacon és az oktatásban szenvedi meg a járványt a Z generáció

A fiatal generáció munkaerő-piaci és tanulmányi esélyeit is veszélyezteti a járványhelyzet az InfoRádiónak nyilatkozó ifjúsági és generációs szakértő szerint. Teljes cikk

Érdemes már az első bérszámfejtés előtt nyilatkozni az adókedvezményekről

Egyre többen veszik igénybe már év elejétől a nekik járó adókedvezményeket - mondta el Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Teljes cikk