kapubanner for mobile
Megjelent: 16 éve

Tízmilliárdos beruházással startol Szolnokon a Stadler

Csütörtökön ünnepélyes keretek között lerakták Szolnokon a Stadler alumínium-kocsitesteket előállító üzemének alapkövét. A gyár 2008 utolsó negyedévében nyitja majd meg kapuit, és a teljes kapacitás elérésekor mintegy kétszáz dolgozónak fog munkahelyet biztosítani.

images

Míg a beruházás értékét korábban 15-16 milliárd forintra becsülték, jelenleg csupán annyi biztos, hogy 2008 végéig mintegy tízmilliárd forintot szán a Stadler a szolnoki gyár felépítésére. A további fejlesztések mértéke attól függ, hogyan alakulnak a cég megrendelései, mondta el az mfor.hu kérdésére Dunai Zoltán, a Stadler Trains Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hány ember számára fog munkát kínálni az üzem a 2008 negyedik negyedévére tervezett nyitás idején. Annyi biztos csupán, hogy teljes kapacitás esetén kétszáz fő dolgozhat majd a gyárban.


Százötven hegesztőt képeznek ki

A dolgozók toborzása már el is kezdődött: eddig tíz alumínium-hegesztővel kötött a cég foglalkoztatási szerződést, tudtuk meg Dunai Zoltántól. Összesen egyébként mintegy 150 képesített alumínium-hegesztőre lesz majd szükség, őket a Stadler képezi ki, részben Svájcban. Információink szerint a vállalatnak nagy nehézséget okoz megfelelő kvalitású munkaerőt találni, az igényeket Szolnok és környéke nem is képes teljes egészében kielégíteni.

Stadler-parti Szolnokon az arcok tükrében

Tekintse meg galériánkat!A gyárban teljes kapacitás esetén évente mintegy kétszáz alumínium-kocsitest készül majd. Összehasonlításul: a cég jelenlegi igénye éves átlagban mintegy ötszáz darab kocsiszekrény, amelyből 330-340-et jelenleg a svájci Bussnangban állítanak elő. A MÁV által megrendelt újabb harminc darab Flirt motorvonat közül mintegy 15-20 kocsiteste készülhet Szolnokon, tette hozzá kérdésünkre Dunai Zoltán.

Már idén újabb Flirtök jöhetnek

Mint ismert, a vasúttársaság még 2007 decemberében - élve az opció lehetőségével - adott megbízást újabb harminc jármű leszállítására a Stadlernak. A második "tétel" első két vonatát 2009 februárjáig, a fennmaradó 28 járművet pedig - havi két Flirt átadásával - 2010 közepéig szállítja le a MÁV-nak a svájci cég. Dunai Zoltán szerint a Stadler már 2008 őszén szeretné átadni az újabb szállítmány első darabjait.

Vonatgyártás a Stadlernál

Tekintse meg galériánkat!Az első harminc vonatért a MÁV 144,6 millió eurót (36,3 milliárd forintot) fizetett a svájciaknak, a második harminc Flirt ára ennél némileg kedvezőbb, 141,6 millió euró (35,5 milliárd forint). (Ez csak a beszerzési ár, amihez hozzájönnek még a karbantartási és egyéb költségek.)

Az újabb beszállítást figyelembe véve a MÁV azt tervezi, hogy bővíti a Flirtök közlekedési útvonalát. Így a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest–Székesfehérvár, a Budapest-Pusztaszabolcs és a Pusztaszabolcs-Dunaújváros-Paks vonal mellett a Budapest-Hatvan szakaszon is bevethetik azokat.

Viszautasíthatatlan ajánlatot kaptak

A svájci cég egyébként már korábban megvetette a lábát Magyarországon: a Flirtöket kiszolgáló pusztaszabolcsi karbantartó bázis 2007. májusban nyílt meg. A vonatgyár helyszínét tekintve sokáig Székesfehérvár tűnt befutónak, ám Szolnok végül egy visszautasíthatatlan ajánlattal megelőzte a dunántúli várost.

A svájci cég ugyanis tizenöt évre ingyenes telekhasználati jogot kapott, cserébe öt éven belül négyszáz munkahelyet ígért az alföldi városnak. Az egyelőre kérdéses, hogy ezt sikerül-e teljesítenie - ez elsősorban a megrendelések alakulásának függvénye.

Mivel Szolnok - Székesfehérvárhoz hasonlóan - a negyven százalékos támogatási övezetbe tartozik, az állami támogatás mértéke összességében maximum négymilliárd forintot tehet ki. Ezt a keretet a cég maximálisan ki is kívánja majd használni.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Három év alatt több mint ötezer teljes munkaidőben dolgozó pedagógus tűnt el a rendszerből

Három év alatt több mint ötezerrel csökkent a teljes munkaidőben foglalkoztatottak száma a köznevelésben – derül ki a Köznevelési Információs... Teljes cikk

Baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban

Feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen az LMP a komáromi akkumulátorgyárban vasárnap történt baleset miatt - közölte az ellenzéki párt hétfőn az MTI-vel. Teljes cikk

Díjazták az építőipar "rocksztárját"

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei "Év Építőipari Személyisége" díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja... Teljes cikk