Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 11 éve

Több mint négyszáz közmunkást alkalmaz télen a Nyírerdő

Január 15-től 444 állástalant foglalkoztat téli közmunkaprogram keretében a Nyírségi Erdészeti (Nyírerdő) Zrt. - közölte a cég vezérigazgatója kedden az MTI-vel.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium által indított, országosan 920 munkanélkülit érintő erdőművelési programba a Nyírerdőnél 66 Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyei településről kapcsolódhat be a 444 közmunkás - mondta Kaknics Lajos.

Az érintettek három hónapon keresztül kapnak munkát a két megye erdészeteiben. Az általános fagondozási feladatok ellátása mellett az akác- és nyárfaerdők nyesését, vágástakarítását, a turistautak, tanösvények, eszközök karbantartását és a telepítések előkészítését végzik majd, illetve a szemetet gyűjtik össze. A napi nyolc órás munkáért minimálbért, 71 500 forintot kapnak havonta, valamint a Nyírerdő tűzifa-illetményt és étkezési utalványt ad nekik, együttesen mintegy 15 millió forint értékben.

A vezérigazgató elmondta: a téli közmunkaprogram teljes költsége a társaságnál meghaladja a 160 millió forintot, abból 22 milliót a szociális és munkaügyi tárca közmunka tanácsa biztosít, 138 milliót pedig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. A Nyírerdő 2004 óta folyamatosan részt vesz az erdészeti közmunkaprogramokban, először 172, majd a második évben 202, a harmadikban 771, a negyedikben 707, 2008-ban pedig 405 munkanélkülit foglalkoztatott ideiglenesen.
Follow hrportal_hu on Twitter