Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Több mint száz dolgozójától válik meg az MTV

A június 10-én, jövő kedden egyeztető megbeszélések kezdődnek a tervezett csoportos létszámcsökkentésről a Magyar Televízió vezetői és az üzemi tanács képviselői között - közölte Móriczné Zvornik Csilla humánerőforrás igazgató. Ezt azzal indokolta, hogy az MTV ősztől karcsúsítja műsorstruktúráját, és ahogyan eddig, úgy ezután is a mindenkori adásrendhez igazítja a vállalat dolgozóinak a számát.

Az MTV jövőre a bérelt új óbudai gyártóbázisba költözik, és az áttelepülés időszakában kevesebb belső gyártású produkció készülhet. A létszám mérséklését az is szükségessé teszi, hogy a kiadásokat, köztük a bérköltséget a reálisan várható bevételekhez kell igazítani - olvasható a közleményben. A Magyar Televízió menedzsmentje konstruktív légkörű egyeztetésekre számít; szem előtt tartják mind a vállalat, mind az elbocsátandók érdekeit - hangsúlyozta a humánerőforrás igazgató.

Kapuvári Gábor, az MTV Üzemi Tanácsának elnöke kijelentette: "szeretnénk, ha a június 10-én kezdődő konzultációsorozaton előbb meghatároznánk a hosszú távú célokat, feladatokat, majd azokhoz rendelnénk a munkaerőt, a távozóknak pedig a legjobb feltételeket akarjuk kialkudni." A közlemény szerint a Magyar Televízió már tavaly december 27-én tájékoztatta mind az üzemi tanácsot, mind pedig a Fővárosi Munkaügyi Központot arról, hogy összesen 250 munkatárs foglalkoztatását tervezi megszüntetni 2008-ban. Az üzemi tanácsot idén január 21-én pedig arról is értesítette az MTV elnöke, hogy a konzultációkat azután kezdik meg, ha az MTV Közalapítvány Kuratóriuma elfogadja a cég idei üzleti tervét.

A tulajdonosi testület február 12-én hagyta jóvá a dokumentumot, amely szerint év végéig 250 munkatárssal kevesebben dolgoznak majd, miközben az MTV költségvetési támogatásának összege előreláthatóan évekig a 2007-es szinten marad - olvasható a Magyar Televízió közleményében.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter