Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Több száz új állás Budapesten

Az idén már nagyvállalatok is részt vesznek az Álláshely - Lehetőséget mindenkinek! budapesti állásbörzén, ahol több száz állásajánlat várja az érdeklődőket - mondta Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kuratóriumi elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: a cégek egyre jobb kondíciókkal keresnek munkatársakat.

Ismertetése szerint a börzén képzések és előadások mellett lesznek olyan workshopok, ahol az álláskeresők önéletrajzírást gyakorolhatnak, a kormányhivatal egyik programjával a munkanélküliek vállalkozóvá válásához ad segítséget, akik 1-2 millió forintos tőkejuttatást kaphatnak életképes üzleti tervvel. Az eddigi tapasztalatok alapján a kereskedelmi, illetve a szolgáltatói szektor iránt érdeklődnek sokan - mondta.

Az elnök megjegyezte: a 15-64 éves korosztály mintegy 70 százaléka már foglalkoztatott a fővárosban. Emellett az utóbbi öt évben a Közép-magyarországi régió volt a kilencedik legnagyobb bővülést produkáló régiója Európa 275 régiója közül. Úgy vélte, hogy a jelentős növekedéshez tágabbra kellett nyitni a foglalkoztatáshoz kapcsolódó eszköztárat, például az állásbörzék kínálatát is.

Az állásbörzét, amelyen eredetileg kis- és középvállalkozások (kkv) mutatták be állásajánlataikat, az idén rendezik meg a második alkalommal. A rendezvényt szerdán és csütörtökön tartják a fővárosban, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), Budapest Főváros Kormányhivatala és a BVK közreműködésével.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter