Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Továbbra is probléma a munkanélküliség az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban régóta nem igényelték olyan kevesen első alkalommal a munkanélküli segélyt, mint 2009 végén.

December végén az új igénylések száma szezonális kiigazítással 432 ezer volt, 22 ezerrel kevesebb az egy héttel korábbinál. Ez az adat a legkedvezőbb 2008 júliusa, vagyis a világméretű gazdasági válság elmélyülése előtti idők óta.

A kedvező adatok reménykeltőek, a munkanélküliség azonban továbbra is az amerikai gazdaság egyik legnagyobb problémája - mondták elemzők a Reutersnek.

Novemberben a munkanélküliség ráta nem változott, az októberi 10,0 százalékon maradt, ami arra utal, hogy az állások tömeges felszámolásának folyamata némileg lassult. A világ legnagyobb gazdaságában összesen 7,2 millió állás szűnt meg a recesszió kezdetétől, 2007 decemberétől fogva.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter