Megjelent: 9 éve

Új taggal bővült a Generali Igazgatótanácsa

2011. április 1-jével a Generali Providencia Zrt. Felügyelőbizottsága a biztosító Igazgatótanácsába választotta Erdős Mihályt, a cégcsoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) elnök-vezérigazgatóját, a Generali vezérigazgatói tanácsadóját.

Az öttagúra bővült Igazgatótanácsban Erdős Mihály felügyelete alá tartozik majd - többek között - a stratégia és kockázat menedzsment, a CRM és marketing szakterület, valamint a banki értékesítési csatorna. A Generali biztosító a válság nyomán megváltozott biztosítási piacon eddig is kiemelt helyen kezelte a stratégiaalkotást és a kockázatkezelést, melyben vezérigazgatói tanácsadóként Erdős Mihály már korábban is részt vett; a mostani kinevezéssel e szakterületet is önálló igazgatósági tag irányítja majd. Erdős Mihály az EUB-ben betöltött tisztségeit változatlanul megtartja.

Erdős Mihály 40 éves, nős, két lánya van. 1993-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma Corvinus) közgazdász diplomát, majd 1995-ben az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében jogi szakoklevelet szerzett. A Corvinus Egyetemen ma címzetes docensként nyugdíjbiztosítási tantárgyat oktat. 1993-94 az Interauditor Tanácsadó Kft.-nél, 1999-2000-ben a KH Befektetési Rt.-nél, a köztes időszakban a PSZÁF egyik elődszervezetének számító nyugdíjpénztári felügyeletnél dolgozott.

2001-től 2009-ig Mihály különböző pozíciókat töltött be a PSZÁF-nál: volt elnöki tanácsadó, ügyvezető helyettes a biztosítási és pénztári felügyeleti területen, stratégiai igazgató, majd főigazgató-helyettes. Nemzetközi területen 3-3 évig volt először az európai (CEIOPS), majd a nemzetközi (IAIS) pénzügyi felügyeleti bizottság nyugdíjbizottságának elnöke, s 2009 nyarán beválasztották az európai bankfelügyeleti bizottság (CEBS) igazgatóságába is.

2010. április 15-től ügyvezetője, majd július elsejétől elnök-vezérigazgatója a Generali-Providencia (GPR) Csoportba tartozó Európai Utazási Biztosító Zrt.-nek és stratégiai tanácsadója a vezérigazgatónak. 2011. április 1-jétől a Generali-Providencia Zrt. Igazgatótanácsának tagja.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Távozik a Fővárosi Állatkert főigazgatója

A Fővárosi Közgyűlés február 26-án dönt a megbízott főigazgató személyéről Teljes cikk

A Codecool marketingigazgatója a PROGmasters vezetője lett

Februártól társ-ügyvezetőként felel a junior szoftverfejlesztők és tesztelők képzésével foglalkozó PROGmasters irányításáért Bonyhádi... Teljes cikk

Lemondott az IBM vezérigazgatója

Ginni Rometty áprilisig még marad a vezérigazgatói székben, aztán az év végén nyugdíjba vonul. Teljes cikk