Megjelent: 10 éve

Új vezetők a Klubrádió és a Vasárnapi Hírek élén

Gál J. Zoltán egykori kormányszóvivő, az MSZP volt képviselője lett a Vasárnapi Hírek című lap főszerkesztője - közölte az Index. Váltás történt a Klubrádió élén is: Bocskay Zsolt helyett Vicsek Ferenc lesz a főszerkesztő.

A Gyurcsány Ferenc vezette kormány egykori miniszterelnöki kabinetjének vezetője az eddigi főszerkesztőt, Avar Jánost váltotta. Gál J. Zoltán az Index szerint szerdán már értekezletet is tartott a munkatársaknak.

Gál J. Zoltán - a volt MeH korábbi honlapján megtalálható önéletrajza szerint - 1991-ben érettségizett a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnáziumban. Elvégezte a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Bálint György Újságíró Iskoláját, újságíróként dolgozott a Népszabadságnál, a Magyar Hírlapnál, majd a Népszavánál. 2001-ig a Népszava főszerkesztő-helyettese volt.

Életrajza szerint 2001-ben Medgyessy Péter miniszterelnök-jelölt kabinetfőnök-helyettese és kampányszóvivője volt. A 2002. évi országgyűlési választásokon az MSZP országos listájáról szerezte mandátumát, a 2002. május 27-i kormányalakítást követően irányította a Medgyessykabinet kommunikációs munkáját. 2004. augusztus 2-án - a kormányátalakítás kezdetén - tisztségéből felmentették.

Az október 4-i kormányváltás után miniszterelnökségi politikai államtitkárrá nevezték ki, ezt a tisztséget 2008. január 31-ig töltötte be. A 2006-os parlamenti választásokon a MSZP kommunikációs vezetője volt, az akkori választásokon szintén a párt országos listájáról szerzett parlamenti mandátumot. 2007. március 19-től 2008. január végéig Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kabinetfőnöke volt.

Szintén a tegnapi nap eseménye, hogy Bocskay Zsolt helyett Vicsek Ferenc lesz a Klubrádió főszerkesztője. A rádió tulajdonosa, Arató András elnök-vezérigazgató nem indokolta meg a nyilvánosság előtt a váltást. Egyes értesülések szerint Bolgár György, a rádió Megbeszéljük című műsorának vezetője lesz a főszerkesztő-helyettes.

Index/Népszabadság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Új vezérigazgató a Mediaworks élén

Liszkay Gábor utódja az elmúlt években Magyarország washingtoni nagykövete volt. Teljes cikk

Új HR igazgatót nevezett ki a Talentuno

Sokoldalú, számos iparág vállalati kultúráját, valamint a startupok világát is jól ismerő szakember csatlakozott a Talentuno vezetőségéhez:... Teljes cikk

Rigó Csaba Balázs a GVH elnöke 2026-ig

Április közepétől hat évig Rigó Csaba Balázs lesz a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke. A fogyasztók és a verseny tisztaságának védelme... Teljes cikk