USA: újabb százezrek munka nélkül"/>
Megjelent: 11 éve

USA: újabb százezrek munka nélkül

Közel 700 ezer ember veszítette el munkahelyét Amerikában decemberben, ráadásul ebben még nincsenek benne az állami szféra leépítései. Az ADP munkaerőpiaci index így lényegesen rosszabb lett a vártnál, hiszen a szakemberek "csak" 450 ezres elbocsátásra számítottak az év utolsó hónapját illetően.

A novemberi 250 ezer után decemberben újabb 693 ezer ember veszítette el a munkahelyét a tengerentúlon. Az elemzők 450 ezres elbocsátásra számítottak, a közölt adat nem túl jó előjel a pénteken megjelenő munkanélküliségi statisztika előtt. Az várható volt, hogy jelentős leépítésekre kényszerülnek az amerikai cégek, de eddig a közölt adatok az utóbbi hónapokban rendre felülmúlták a várakozásokat.


Pénteken közlik a tengerentúlon a decemberi munkanélküliségi statisztikákat, akkor a közszféra leépítéseiről is képet kaphatunk. A szakemberek arra számítanak, hogy a novemberi 6,7 százalékról 7 százalékra emelkedik a munkanélküliség, azonban a szerdán megjelent adatokat látva nem lenne meglepő, ha ennél is magasabb lenne az állástalanok aránya.

Az újabb kiábrándító makroadat hatására tovább folytatták útjukat lefelé az amerikai határidős indexek. A Dow esetében a kontraktusok 0,78 százalékos gyengülést valószínűsítenek a nyitásra, míg a S&P 500 0,89 százalékkal eshet vissza. A Wall Streeten magyar idő szerint délután fél négykor kezdődik a kereskedés, a most megjelent statisztika után vélhetően addig további mínuszt szednek össze az indexek.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter