Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Változást sürget az egészségügyben az EDDSZ

Az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szövetsége (EDDSZ) egyik legfontosabb követelése, hogy megmaradjanak az önkormányzatok tulajdonában a közszolgáltató intézmények - mondta Cser Ágnes hétfőn Kaposváron.

images

"Elfogadhatatlan, hogy a közintézmények, a közpénzek magánkézbe menjenek át" - mondta az EDDSZ országos elnöke a Kaposi Mór Oktató Kórház megyeházán rendezett nőnapi ünnepségét megelőző sajtótájékoztatón. Hozzátette: az Európai Unióban mindenhol egyértelmű, hogy az önkormányzatokat gazdagítja, ha közösségeket kiszolgáló intézmények vannak a tulajdonukban, és azokat ők tartják fenn a polgárok megelégedésére.

Az EDDSZ számára elfogadhatatlan a protekcionista cafetéria-rendszer, "olyan bérre van szükség, amely nem az utolsók között kullog az Európai Unióban" - hangsúlyozta a szakszervezeti vezető, elfogadhatatlannak nevezve azt is, hogy "a szuperbruttósítással 5-15 ezer forintot vettek el a mostani nagyszerű költségvetéssel ebben az évben a munkavállalóinktól".

Gelencsér Attila (Fidesz), a megyei kórházat fenntartó Somogy Megyei Közgyűlés elnöke szerint "ha a kormányon múlna, akkor a helyzet katasztrofális, beláthatatlan volna az egészségügyi ellátórendszer tekintetében". A közgyűlés 2006-tól 2009-ig bezárólag 603 millió forinttal támogatta a kórházat, amire korábban soha nem volt példa - emlékeztetett Gelencsér Attila az egészségügyi intézmények nyújtott, felerészben a működtetést segítő fenntartói segítségre. Jelenleg is 150-200 millió forint hiányzik a kórház finanszírozásából - tette hozzá közgyűlés elnöke, megjegyezve: "erre lehet mondani, hogy eddig, s ne tovább".

"Ha valahol sürgős (...), ha valahol igazán égető a változás és az igénye (...) az az egészségügy" - mondta Gelencsér Attila, aki a Fidesz kaposvári 2-es választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként arról számolt be, hogy önkénteseik több mint 70 ezer somogyi polgárral találkoztak, s mindenki azt mondta, hogy változtatni kell.

Heintz Tamás (Fidesz) orvos, országgyűlési képviselő, a párt kaposvári 1-es választókerület országgyűlési képviselőjelöltje szerint fontos, hogy megismerjék az egészségügyben, a szociális szférában dolgozók, illetve az ellátottak véleményét. Ők mondják meg és ne az Európai Unió, ne a Világbank, hogy mire van szükségük, és hol kívánnak változást - hangsúlyozta a politikus, jelezve, hogy kormányzópártként a Fidesz az oktatásügy mellett az egészségügyet és a szociális szférát is külön prioritásként fogja kezelni.  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megérkeztek a KSH friss adatai a foglalkoztatottságról és a munkanélküliségről

Csökkent a magukat közfoglalkoztatottaknak vallók száma, a 15-24 éves munkanélküliek száma 14 ezerrel nőtt. Teljes cikk

Döntött a gazdaságvédelmi operatív törzs, adóügyi könnyítések jönnek

Kétszeresére nő a kiva bevételi értékhatára és csökkentik az adminisztrációs terheket. Teljes cikk

A budapesti gyógyfürdőket is elérte a válság

Több mint felére esett a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. bevétele a járvány miatt. Teljes cikk