Megjelent: 7 éve

Van már elnökjelöltje az új szakszervezeti uniónak

Székely Tamást, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége elnökét javasolja a konföderáció tagszervezeti tanácsa az ASZSZ, az MSZOSZ és a SZEF egyesülésével alakuló új érdekvédelmi unió - a gigaszakszervezet - élére - közölte ülése után a testület.

Finisbe ért a három konföderáció május elsején bejelentett fúziójának előkészítése, a lehetséges elnökök személyéről azonban még folynak az egyeztetések, s úgy tűnik, két aspiráns közül fog kikerülni mintegy 250 ezer tagot tömörítő új szervezet vezetője.

Elfogadta Székely Tamás az általa vezetett, mintegy 100 ezer tagot tömörítő ASZSZ tagszervezeti tanácsának a felkérését a három konföderációnak, az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, valamint a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma egyesüléséből heteken belül megalakuló új érdekvédelmi unió élére. A másik két konföderáció hivatalosan még nem állított jelöltet. A vezető személyét illető végső döntést a majdani alakuló kongresszus hozza meg.

Az ASZSZ tagszervezeti tanácsa azzal indokolta a jelölést, hogy az aspiránsok közül Székely mellett szól a fiatalsága, lendületes, dinamikus munkavégzése, s az ugyancsak általa vezetett vegyipari szakszervezet (VDSZ) élén is elért eredményei. A VDSZ-hez, s Székely nevéhez köthető a magánnyugdíjpénztárral kapcsolatos, emlékezetes jogfenntartó nyilatkozatok begyűjtése, a korengedményes és korkedvezményes nyugdíjakért folytatott szakmai harca, az ágazatán belüli kollektív szerződések terén elért kimagaslóan jó eredmény, a Munka törvénykönyvével kapcsolatos számtalan szakmai kiegészítés és a parlamenti pártokkal való együttműködési szándék: a szélső jobboldalt képviselőkön kívül minden frakciót megkeresett, s szakmai együttműködést ajánlott.

Székely a tagszervezeti tanács ülésén megerősítette, az új szakszervezeti unió a három társuló szervezet ígéretéhez híven még ebben az évben, heteken belül megalakul. A jelölt leszögezte, hamarosan nyilvánosságra hozza hivatalos programját is.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter