Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 éve

Varga Ferenc, a Schönherz Iskolaszövetkezet elnöke

Varga Ferenc 1978-ban született Szegeden. 2003-ban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán szerzett okleveles villamosmérnöki diplomát. 2007-től az Általános Vállalkozási Főiskola gazdálkodási és menedzsment szakán kezdett újabb, ezúttal közgazdasági tanulmányokba.

Varga Ferenc számos közösségi tevékenységet vállalt és vállal szakmai pályafutása során. 1999-től a Magyar Villamosmérnök Hallgatók Egyesületének (EESTEC) tagja, 1998 márciusa és 2001 márciusa között a BME-VIK Schönherz Zoltán Kollégium, Központi Kollégiumi Bizottság, szakmai reszort vezetője volt, feladatai közé tartozott a kollégium szakmai életének vezetése, a szakmai öntevékeny körök összefogása. 2002-től a kollégium nevelőtanáraként dolgozik, támogatva elsősorban gazdasági területen a Kollégiumi Önkormányzat munkáját. 2000 márciusától egy évig a Schönherz Kollégiumért Alapítvány kurátoraként egyebek mellett számos pályázat lebonyolításában működött közre, és intézte az alapítvány ügyeit. 2011-től az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetségének (ISZOSZ) elnökségi tagja.

2001 júniusában választják meg a Schönherz Iskolaszövetkezet elnökének. Cégvezetői feladatai mellett nagy hangsúlyt fektetett a szövetkezet stratégiájának megtervezésére, megvalósítására. Szakmai meggyőződése és korábbi munkáiból szerzett tapasztalatai alapján indította el a szövetkezetet a diákmunka területén akkor még kuriózumnak számító szakmai diákmunka irányába.

E területen a Schönherz Iskolaszövetkezet a mai napig piacvezető szerepet tölt be. Hitvallását, amely szerint olyan céget szeretne építeni, ami hidat teremt az üzleti világ gyakorlati tudást igénylő cégei és a felsőoktatásban műszaki területen tanuló, elméleti tudással rendelkező hallgatók között, az elmúlt 10 év sikere igazolja. Vezetése alatt a szövetkezet megtízszerezte árbevételét, mellyel az ötödik legnagyobb szövetkezetté nőtte ki magát. Az egyszemélyes cégből 17 főállású alkalmazottnak munkát adó vállalattá vált és számos olyan innovációt vitt sikerre, amellyel a piaci szereplők elismerését vívta ki.

Varga Ferencet büszkeséggel tölti el, hogy mára a Schönherz Iskolaszövetkezet ismert és elismert cég lett az IT piac szereplői, és az informatikai és villamosmérnöki tanulmányokat folytató diákok között is.

A szakember angolul társalgási szinten, oroszul középfokon beszél.

Szabadidejében szeret olvasni, zenét hallgatni, filmet nézni, társaságba járni, utazni, biciklizni, barkácsolni. Amióta megszülettek gyermekei, a legtöbb időt igyekszik velük eltölteni.
Follow hrportal_hu on Twitter