Megjelent: 9 éve

Véget ért a toborzási szezon: melyek a legnépszerűbb munkahelyek?

Május közepére már szinte mindenhol lezárult a tavaszi toborzási szezon, a nagyobb vállalatok mostanra több ezer önéletrajzot gyűjtöttek be, melyek közül kiválaszthatják legújabb munkatársaikat. A szezonról elmondható, hogy nagy volt a mozgolódás, a korábbiakhoz képest több szabad pozíció került meghirdetésre.

Jó példa erre a tavaszi HVG Állásbörze, ahol minden eddiginél több, 152 kiállító pozíciói, ajánlatai közül válogathattak az érdeklődők - olvasható a portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményben.

A legnépszerűbb cégek

A vállalatok egyre nagyobb figyelmet fordítanak megjelenésükre, munkáltatói arculatukra, hiszen tudják, hogy úgy tudják a leghatékonyabban elérni a tehetséges munkavállalókat, ha "benne vannak a köztudatban" és mindemellett vonzó módon tudják bemutatni önmagukat, termékeiket, szolgáltatásaikat. Erre természetesen főként a hazai multinacionális vállalatoknál van megfelelő energia és anyagi erőforrás, így nem csoda, hogy a HVG Állásbörze látogatók által legideálisabb munkahelynek tartott vállalatai is ilyen cégek közül kerültek ki.

Első helyen hazánk egyik legnagyobb beruházója, az AUDI Hungaria végzett, őt követte a MOL Nyrt. és a Bosch csoport Magyarország. A 4-9. helyen sorrendben a Tesco Globál Áruházak Zrt., a Danone Kft., a Vodafone, a GE, a Nestlé Hungária Kft. és a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. végzett. Népszerűségük köszönhető annak is, hogy ezek a vállalatok kiemelten figyeltek az állásbörzén való megjelenésükre, izgalmas és látványos standokkal várták az érdeklődő álláskeresőket. Igyekezetüket a börze standversenyének szakmai zsűrije is díjazta, a Legegységesebb arculat díjat az AUDI Hungaria kapta, a kiállítás hr branding- tehetségmágnes díját pedig a Bosch csoport Magyarország nyerte el.

Álláskeresői elvárások

Az persze nem elég, ha egy munkaadó vonzónak látszik, a tehetséges munkaerőt meg is kell tartani. A tavaszi HVG Állásbörze szervezői megkérdezték a látogatóktól, hogy milyen fizetéssel lennének elégedettek és melyek számukra a legfontosabb szempontok az ideális munkahely kiválasztása során.

A 7490 látogató 38,07 százaléka 101.000 és 150.000 forint havi nettó jövedelemmel lenne elégedett, 26,49 százalékuk számára pedig 151.000-200.000 forint közötti fizetés vonzó. A válaszadók mindösszesen 8,79 százaléka szeretne havi 300.000 forintnál magasabb fizetést. A kérdőívből azt is megtudhatjuk, hogy az ideális munkahelyen a kiszámítható, fix fizetés mellett nagyon fontos tényezővé vált a munka-magánélet egyensúlyának biztosítása, az egyértelmű, világos elvárások és a hosszú távú elhelyezkedési lehetőség. A munkavállalók a legkevésbé vezetői felelősségvállalásra és önálló döntési jogkörre vágynak.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk