kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Világítás kialakítása a folyosón és az előszobában

Az előszoba és a folyosó két olyan helyiség, ahol alapjában véve nem tartózkodsz sokat. Ennek ellenére mégis nagyon fontos kérdés a megfelelő világítási mód kialakítása, hiszen mégsem botorkálhatsz a sötétben késő este vagy kora reggel.

lámpa mennyezet lakberendezés-

Beszéljünk az előszoba és a folyosó kivilágításának lehetőségeiről!

A folyosói és az előszobai világításhoz az egyik leggyakrabban használt világítástechnikai eszköz a LED mennyezeti lámpa. Nem véletlen a választás, hiszen ez az eszköz az, ami sokféle változatban, formában, színben beszerezhető. Ennek az az előnye, hogy könnyen megtalálhatod azt a darabot, amely illeszkedik a helyiség stílusához.

Hatványozottan igaz ez ezen helyiségek esetén, hiszen, ha valaki vendégségbe érkezik hozzád, ez lesz az első hely, ahol benyomásokat szerezhet rólad. Az otthonod ugyanis olyan, mint egy nyitott könyv, amiből olvasni lehet. Ha rend, tisztaság és harmónia uralkodik, ugyanúgy sokat elárul rólad, mint az, ha rendetlen, sötét környezetben élsz.

Mikor lesz tökéletes a folyosó, illetve az előszoba világítása?

A válasz egyszerű: egyrészt akkor, ha megfelel az alapvető elvárásoknak, másrészt, ha a te elvárásaidat és a családod igényeit is maximálisan kielégíti. Lássuk, mik lehetnek ezek az elvárások és igények!

 • Optimális fényviszonyok kialakítása - azaz a lámpa könnyítse a reggeli készülődést és az esti hazaérkezést. 
 • Felkapcsolva ne kelljen a lámpatestnek felmelegednie - azonnal teljes fénnyel világítson.
 • Ne rontsa a szemet, ne vibráljon és ne okozzon fejfájást!
 • Legyen energiatakarékos és költséghatékony!
 • Nem kelljen folyton javítani, hanem hosszú élettartama miatt évekig megbízhatóan szolgáltassa a fényt.
 • Alakjával, anyagával, színével passzoljon a környezetéhez!
 • Legyen esztétikus a megjelenése, amivel egyúttal a jó ízlésedről is árulkodik.
 • Legyen akár dimmelhető is, ha kell.
 • Hatékonyan járuljon hozzá az adott helyiség enteriőrjéhez - egyensúlyt és harmóniát teremtve.

Mi lesz akkor, ha a folyosó vagy az előszoba világítását nem sikerül megfelelően kialakítani?

Annak, ha ezekben a helyiségekben a világítás megtervezésébe vagy kivitelezésébe hiba csúszik, sajnos meglesznek a maga következményei. Olyan problémákkal kell szembesülnöd, amelyek bosszúságot okozhatnak.

 • Nem tudsz gondoskodni a megfelelő hangulatról és a biztonságos közlekedés feltételeiről. Nem jó sem a túl kevés, sem a túl sok fény - mindkettő nagyon zavaró lehet.
 • Ha a lámpa stílusa merőben eltér a helyiség stílusától - azaz oda nem illő nagyságú, formájú, színű lámpát választasz, akkor borul az egyensúly. Ha a stílus modern, akkor ott semmi keresnivalója nincs egy vintage lámpának. Ahogy a romantikus stílusba sem illik egy ipari lámpa. Lehet, hogy ez téged nem befolyásol, de aki hozzád érkezik, azonnal észreveheti az ellentmondásosságot. 
 • Negatívan befolyásolhatja a hangulatodat és a közérzetedet.
 • Ha nem használsz energiatakarékos LED-es megoldásokat, akkor saját magadat károsítod meg vele. Senki sem tud helyetted takarékoskodni!

Lehet, hogy az előszoba és a folyosó pontosan az a két helyiség, ahol szó szerint csak átmenetileg tartózkodsz, de jól látnod ezeken a helyeken is kell.

 • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek