Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Vizsgálódás az egri kórházban a dolgozók zaklatása miatt

Soron kívüli vizsgálatokat kér az egri kórházban az ott dolgozó közalkalmazottak védelmében Cser Ágnes, az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) elnöke, aki ezt hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be Egerben.

Cser Ágnes közölte: az adatvédelmi biztoshoz, az egészségbiztosítási és a munkaügyi felügyelethez, továbbá az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult soron kívüli vizsgálatok elrendelését kérve, mert a kórházban a közalkalmazotti jogviszonyukért harcoló munkavállalók nagyobb csoportját "üldözik, zaklatják".

Hozzátette: a betegjogok is sérülnek, mert "hónapok óta a HospInvest Zrt. megbízottjai, idegenek járják a kórház osztályait, a rendelőintézet szakrendeléseit".
Az EDDSZ elnöke emellett a kórházi közalkalmazottak képviseletében közleményben arra szólította fel a HospInvest Zrt.-t, hogy közölje a valós adatokat az aláírt munkaszerződésekről, "ugyanis a kórházvédők bemutatták a 721 alá nem írt szerződést". Ha a zrt. ennek nem tesz eleget, az EDDSZ polgári peres eljárásban szerez érvényt a közalkalmazottakat is megillető személyiségi jogok védelmének - tette hozzá.

Egerben egyelőre számháború zajlik a kórház üzemeltetését elnyert HospInvest Zrt. és az átvételt megakadályozni igyekvő "kórházvédők" között. Mindkét fél 700 körüli dolgozóra hivatkozik, a HospInvest azt állítja, ennyien aláírták a munkaszerződést, a "kórházvédők" szerint ennyien megtagadták, miközben a kórházban 1200 a dolgozók létszáma.

A sajtótájékoztatón jelen lévő orvosok közül Pócs Alfréd és Kulcsár Dániel az orvosi felelősség miatt szeretné tudni, dolgoznak-e egyáltalán orvosok szeptembertől a kórházban, kikhez mennek majd be a betegek, kik végzik el a műtéteket. A 140 orvos közül ugyanis 120-an biztosan nem dolgoznak majd a HospInvesttel - tették hozzá.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkahelymegtartásért jutalékemelés a kkv-knak

A Szerencsejáték Zrt. a munkahelyek megtartását kéri a támogatásért a értékesítő partnereitől. Teljes cikk

Az elmúlt 20 év legnagyobb elbocsátására készül a Nissan

Dolgozóinak 15 százalékát, több mint 20 ezer alkalmazottját készül elbocsátani világszerte a japán Nissan Motor Co. autóipari konszern a csökkenő... Teljes cikk

Építőipari szakemberek ezrei tértek haza külföldről, ötödük maradna is

Mintegy 5 ezer építőipari szakember érkezett haza külföldről a koronavírus miatt, ötödük maradna is. Ehhez azonban bérfelzárkóztatás, a... Teljes cikk