cikk a(z) borász címkével:
Jó hírt kaptak a borászok az Agrárminisztériumtól
2 éve November 30. és december 21-e között is benyújthatóak lesznek a kifizetési kérelmek. Teljes cikk...
Figula Mihályt választották 2019 Borászok Borászának
4 éve Tizenharmadik alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat, illetve a Borászok Barátja különdíjat. Egyúttal kihirdették, hogy ki érdemelte ki a második éve meghirdetett ösztöndíjat – adta hírül az origo.hu. Teljes cikk...
A borász szakma megújulását sürgeti az érdekképviselet
5 éve Vissza kell szorítani a borászok napi munkáját meghatározó bürokráciát, ezért az ágazatnak szüksége van a megújulásra és a digitalizáció eredményeire - írja az MTI. Teljes cikk...
Megújul a Magyar Borok Bálja
9 éve 2014. február 22-én immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Borok Bálja, a budapesti báli szezon meghatározó eseménye. Az est előkészítését és lebonyolítását az idei évtől új csapat vette át, akik további prémium boros rendezvények és projektek lebonyolításával is foglalkoznak, közöttük a közelmúltban lezajlott Olaszrizling Októberrel. A szervezők a Magyar Borok Bálja kapcsán fontosnak tartják a már kialakult tradíciókhoz való hűséget, ugyanakkor hangsúlyt fektetnek az esemény több ponton történő megújítására annak érdekében, hogy mind a bálra ellátogató közönségnek, mint a hazai borszakmának többet nyújthassanak. Teljes cikk...
Az év bortermelője címet Gálné Dignisz Éva kapta
9 éve Az első női borászként Gálné Dignisz Éva nyerte el 2013-ban Az év bortermelője címet - jelentették be a Magyar Bor Akadémia által rendezett pénteki budapesti díjkiosztón. Teljes cikk...
Áts Károly lett Az év bortermelője 2012-ben
10 éve Áts Károlyt, a Royal Tokaji Borászati Zrt. főborászát választotta idén Az év bortermelőjének a Magyar Bor Akadémia (MBA). Teljes cikk...
A borkészítés művészet - interjú Vida Péterrel, az év bortermelőjével
11 éve A bor isteni csoda, a kadarka hercegnő, a borkészítés művészet - vallja Vida Péter szekszárdi borász, akit a Magyar Borakadémia 2011-ben az év bortermelőjévé választott. Óvatosan bővíti családi birtokát, minden tőkét a nevén akar szólítani. Az ötvennyolc éves borász Szekszárdon, az egyik legrégibb szőlőtermő vidéken, Baktán elterülő, egyhektáros családi birtokán válaszolt az MTI-Pressnek. Teljes cikk...
Szekszárdi lett az Év Bortermelője
12 éve Az Év Bortermelője díj nyertese 2011-ben a szekszárdi Vida Péter lett - hangzott el az InfoRádióban. Teljes cikk...
Zwack Izabella egy családi vállalkozás generációs kihívásairól
12 éve Nem az Unicum, hanem a családi vállalkozás sikerének titkát tudhattuk meg Zwack Izabellától a Personal Hungary szakkiállításon. Izabella a hatodik generációt képviseli, testvérével 2008 óta a vállalat igazgatóságának tagja, ekkor vették át a stafétabotot édesapjuktól. A sokoldalú üzletasszony előadásában őszintén beszélt arról, mit jelent számára a családi vállalkozói lét, mire kötelez a múlt, és milyen kihívásokat tartogat a jövő. Teljes cikk...
Szakemberhiánytól tartanak a borászatok
12 éve A szakmai utánpótlás hiánya, minőségének színvonala a legnagyobb gondja a hazai borászatoknak. A természet akadályaival megküzdenek a pincészetek tulajdonosai, de az emberi hibák kivédhetetlen károkat okoznak. Ezért csak megbízható szaktudású dolgozók készíthetnek bort. A tokaji borvidékhez tartozó mádi Demetervin pincészet tulajdonosa, Demeter Endre, és a szekszárdi borvidéken működő Twickel Szőlőbirtok főborásza, Urbán Péter beszélt nehézségeikről, a megoldásokról és a jövőről. Teljes cikk...
Finanszírozási gondokkal küzdenek a borászok
14 éve A válság a bortermelőket is érzékenyen érinti, ám a fő probléma nem a keresletcsökkentés, hanem a termelés finanszírozásának nehézsége. Teljes cikk...
Ellehetetleníti a borászok munkáját a zéró tolerancia elve
15 éve A borászok is fellépnek a közúti közlekedésben nemrégiben meghirdetett zéró tolerancia ellen, azaz, hogy az autóvezető egyetlen csepp alkoholt se fogyaszthasson vezetés előtt, a borászok szerint ugyanis az új elv nagyon megnehezíti napi munkájukat. Teljes cikk...
Borászképzés Magyarországon
16 éve Sok családban a borkészítés technikája apáról fiúra száll, de szükség van a megfelelő szakemberekre, hogy továbbra is minőségi magyar borokat fogyaszthassunk. A magyar borkultúra világhírű, három felsőoktatási intézményben képeznek szakembereket. Teljes cikk...