kapubanner for mobile
Megjelent: 7 éve

10 százalék alatt a munkanélküliség az euróövezetben

Az euróövezetben 2011 áprilisa óta első alkalommal csökkent tíz százalék alá a munkanélküliségi ráta - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön közzétett kimutatásából. Az Unió tagállamait vizsgálva Csehország áll a legjobban, Görögország a legrosszabbul munkanélküliség szempontjából.

Az euróövezet 19 tagállamában októberben 9,8 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta a szeptemberi 9,9 százalékról. A szeptemberi adatot 10,0 százalékról módosította 9,9 százalékra az Eurostat. Az Unió tagállamait vizsgálva kiderül, hogy a legtöbben még mindig Görögországban (23,4%) munkanélküliek. A legnagyobb foglalkoztatás pedig Csehországban valósult meg. Itt a munkanélküliség mindössze 3,8%.

munkanélküliségMunkanélküliség az EU-tagállamokban (2016. október)


Az Európai Unió 28 tagállamában 8,3 százalékra, 2009 februárja óta a legalacsonyabbra csökkent a munkanélküliségi ráta októberben a szeptemberi 8,4 százalékról. 2015 októberében 9,1 százalékos volt a munkanélküliségi ráta az EU-ban.

Az eurózónában szeptemberhez képest 178 ezerrel kevesebben, 15,908 millióan voltak munka nélkül, míg az Európai Unió egészében 90 ezerrel, 20,448 millióra mérséklődött a munkát keresők száma.
Tavaly októberhez képest a munkanélküliek száma 1,124 millióval, illetve 1,782 millióval csökkent az eurozónában és az EU-28 régióban.

A 25 év alatti korosztályban októberben 18,4 százalék volt a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban, és 20,7 százalék az euróövezetben. A fiatalok munkanélküliségi aránya Németországban volt a legalacsonyabb, 6,9 százalék, a legmagasabb pedig Görögországban (46,5 százalék augusztusban), Spanyolországban (43,6 százalék) és Olaszországban (36,4 százalék).

Magyarországon a munkanélküliség alakulása 2013-2016 között.

munkanélküliség Magyrország
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Az átlagkeresetek változása Magyarországon (2003-2024. január)

Így változtak az átlagkeresetek hazánkban 2005 és 2014 januárja között a KSH adatai szerint. Teljes cikk

A munkanélküliségi ráta alakulása Magyarországon - grafikon

Így változott a munkanélküliség hazánkban 2021 februárja és 2024 februárja között. Teljes cikk

A hétvégén dolgozó foglalkoztatottak aránya a világban

A 2018-as adatok szerint így alakult a hétvégén foglalkoztatott dolgozók aránya a világ országaiban. Teljes cikk