A Kelet harmonikusabb Orbánnak

A jövő évi választáson meg kell védeni a béremelésekre és az alacsony adókra épülő gazdaságpolitikát, és ha ez sikerül, 2020 körül a magyar gazdasági növekedés elérheti az 5 százalék fölötti tartományt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában - írta az MTI. A Kelet harmonikusabb Orbánnak tovább..

10 százalék alatt a munkanélküliség az euróövezetben

Az euróövezetben 2011 áprilisa óta első alkalommal csökkent tíz százalék alá a munkanélküliségi ráta - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön közzétett kimutatásából. Az Unió tagállamait vizsgálva Csehország áll a legjobban, Görögország a legrosszabbul munkanélküliség szempontjából. tovább..

  Az ötödik legalacsonyabb Európában a magyar munkanélküliség

  Majdnem a felére csökkent a munkanélküliségi ráta Magyarországon az elmúlt három évben, adta közre a KSH adatait az MTI. Ezzel Magyarország az ötödik az EU országok között 4,7 százalékos munkanélküliséggel. A listát Csehország vezeti 4 százalékkal, megelőzve Németországot (4,1%), Máltát (4,7%) és Nagy-Britanniát (4,9%). Az Eurostat szerint az unió 28 tagállamában 8,5 százalék a munkanélküliség, az euróövezetben 10. tovább..

  Az Ön cégétől csábítják a munkavállalókat?

  Napi szinten lehet hallani híreket arról, hogy akár 5-10 ezer forintos fizetéskülönbséggel csábítanak el munkavállalókat egymástól a cégek. Van olyan építkezés, ahol paravánnal védik a dolgozókat, hogy ne csábuljanak el konkurens ajánlatoknak. Olvasóink nem reprezentatív válaszai alapján majd kétharmaduk tapasztalata, hogy gyakori probléma a munkavállalók elcsábítása a cégtől. tovább..

   Még mindig nem könnyű visszatérni kismamaként

   Annak ellenére, hogy a kismamákat rejtett tartaléknak tartják a munkaerőpiacon munkaerőhiány esetén, egyéni tapasztalatok szerint többeket még mindig nem várnak vissza a munkahelyen, és ezt egyértelművé is teszik számukra. Ez derült ki egy korábbi cikkünkre adott olvasói válaszok alapján. tovább..

    Ajánlanád a cégedet a barátodnak?

    A fenti kérdést tettük fel olvasóinknak egy nemrég megjelent cikkünk végén. A válaszadók 40 százaléka úgy érzi jó helyen van, ezért jó szívvel ajánlaná barátainak, ismerőseinek is a munkahelyet, ha úgy adódik. Viszont a szavazók negyede inkább nem tenné ki ismerőseit a saját munkahelyének. tovább..