Megjelent: 4 éve

40 felett nem tesz jót az agynak a túl sok munka

40 éves kor után a teljes munkaidő már nem tesz jót az agynak. A gondolkodás képességét ronthatja a három napnál több munka ebben az életkorban, írja a Guardian egy friss felmérés adatai alapján.

images

30 óra munka még jót tesz az agynak, míg efölött a teljesítmény csökken. A Melbourne Institute of Applied Economic and Social Research kutatói arra jutottak, hogy több mint 60 óra munka pedig már annyira nem tesz jót, hogy károsabb, mintha valaki semmit nem dolgozik.

A kutatásban 3000 férfi és 3500 nő gondolkodási teljesítményének eredményeit vizsgálták. Bár a munka stimulálja az agyat, a túl hosszú munkaidő már ronthatja a kognitív funkciókat, hiszen fáradságot, stresszt okoz. Még így is jobb 40 órát dolgozni, mint semmit tenni az agy szempontjából, de a az ennél jóval több munka már rosszabb, mint a munka nélküli semmittevés.

Persze az eredményeket befolyásolhatja, hogy milyen munkát végez valaki, ahogy az is, hogy mennyi szabadságot tud kivenni egy évben, amikor pihenhet.

Guardian
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter