kapubanner for mobile
Szerző: HR Portal
Megjelent: 2 éve

A 20 legbefolyásosabb magyar HR vezető - Tóth Csaba, a dániai és nyíregyházi LEGO gyárak HR igazgatója

„Teremtsünk valami jót, értékeset együtt” – mondja Tóth Csaba, aki már 14 éve dolgozik a LEGO Csoportnál. Egy kis faluból indult, bejárta a ranglétrát, így tud kötődni a munkatársakhoz a szervezet bármely szintjén, legyen szó akár gyártásról, akár vezetésről. Magyarországon 3000 munkavállalóért felelős. Fontosnak tartja a stratégiai erőforrás-tervezést. A gyárak folyamatosan bővülnek, így a termelésben dolgozók fejlesztése kapcsán is egyre nagyobb léptékben gondolkodnak.

-

A HR Portál június 13-án közölte több hónapos kutatási eredménye alapján összeállt, Magyarországon ebben a témában még nem publikált listáját. 20 szempont alapján, számos iparági szakértő és a szakportál 19 éves tapasztalata alapján összeállította a 20 legbefolyásosabb magyar HR vezető toplistáját. (A névsorról és a módszertanról bővebben a cikkben.) 

Tóth Csaba Szatmárcsekén nőtt fel. Első diplomáját a SOTE Egészségügyi Főiskoláján majd további diplomáit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen Minőségmenedzsment és Master of Business Administration szakokon szerezte. Pályája a közigazgatásban indult, majd angol, amerikai és izraeli multinacionális cégeknél dolgozott. A nyíregyházi Flextronicsnál 2005-től vezette a HR területet, majd 2008-tól a gyárat a LEGO Csoport vette át, ahol a mai napig HR igazgatóként felel a nyíregyházi gyár és a dániai fröccsöntő gyár HR területéért.

Mire különösen büszke mostani cégénél HR vezetőként? 

Magyarország keleti régiójában sok ezer embernek teremtettünk biztos megélhetést az elmúlt években. Minden alapunk megvan arra is, hogy ezt a felfelé ívelő pályát folytassuk és tovább növekedjünk. Új, zöldmezős gyárat építettünk lassan tíz évvel ezelőtt, ami a HR csapat szempontjából is nem mindennapi kihívás volt. Eközben úgy tudtuk meghonosítani a LEGO Csoport vállalati kultúráját Nyíregyházán, hogy az utóbbi években az ország legjobb munkahelyei között tartanak számon bennünket, idén mi lettünk a legvonzóbb munkáltató a Randstad országos felmérésén.

Milyen vezetőnek tartja magát? Milyen értékek mentén dolgozik?

Azt gondolom, hogyinformális, a munkatársaimmal közösen értéket teremtő szakember vagyok. Mindig nagyon jó csapatokban dolgoztam – ezt a vezetői csapatokra és a saját csapatomra is értem.

A mindennapi munkám során igyekszem előtérbe helyezni azokat a vállalati értékeinket, amelyek nekem személyesen is sokat segítenek a munkámban – mint például a kreativitás, a tanulás, a játékosság, és a másokkal való törődés fontossága.

Nagyon jól ismerem, hogy honnan jönnek azok az kollégák, akik a termelésben dolgoznak. Én egy kis faluból jöttem, bejártam a ranglétrát és tudok kötődni a szervezetünk bármelyik szintjén dolgozó munkatársaimhoz. Tudom, milyen a gyárban műszakban, éjszaka dolgozni, és tudom azt is, hogy milyen döntéseket hozni, amelyek több ezer munkatársunkat érintik. És bár úgy tűnik, hogy nagy különbség van a kettő között, tulajdonképpen mindkettő ugyanarról szól: teremtsünk valami jót, értékeset együtt.

Tudatosan beépítettünk egy olyan programot a mindennapjainkba, amely kapcsán minden dolgozónk bátran megfogalmazhatja a véleményét, azzal foglalkozik, ami számára is fontos és nyugodtan jelezheti, ha valami nem világos vagy információra van szüksége.

Milyen tervei vannak cégénél HR vezetőként a következő hónapokra?

A nyíregyházi gyárunk éppen zajló bővítése kapcsán jelentős feladatoknak nézünk elébe. Ahhoz, hogy ezen a munkaerőpiacon sikeresen tudjunk növekedni, stratégiai erőforrás-tervezés folyamatában már most foglalkozunk azzal, hogy dolgozóink számát hamarosan sok százzal tudjuk majd növelni és hogy a szükséges oktatási és fejlesztési folyamatokat meg tudjuk valósítani.

Új léptékekben gondolkodunk a termelésben dolgozók fejlesztése kapcsán mind a dániai fröccsöntő üzemünkben, mind Nyíregyházán. Ez a két, fröccsöntéssel foglalkozó európai üzemünk egy egységet képvisel a HR folyamatok szempontjából, szép kihívást jelent ezt a területet mindkét gyárunkban vezetni.

Büszke vagyok arra, hogy gyárunk nem csak jó és vonzó munkahely, hanem befogadó közeg is, a bővítés kapcsán pedig szeretnénk ezt a tulajdonságunkat még tovább erősíteni.

Mi az, amiben a HR szakmának változnia kellene? Mely területre kellene jobban koncentrálni?

A magyar munkaerőpiacon ma gyorsan változnak a körülmények – ld. pandémia, ukrajnai háború – de így még fontosabbá válik az, hogy olyan hosszú távú stratégiánk legyen, amelyet rugalmasan, a világ változásaira reagálva tudunk lefordítani taktikai és operatív szintre.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a HR-nek haladnia kell a digitalizációval. Jelenleg is több ezzel kapcsolatos folyamat zajlik gyárunkban. 

Fontosnak tartom azt is, hogy a régióban összefogjanak a munkáltatók, mert több olyan közös téma van – akár infrastruktúrák, oktatás, közlekedés, vagy megannyi más téma kapcsán, ahol közösek az érdekeink.

Mi volt a legmeglepőbb/ legnagyobb hatású/ emlékezetes visszajelzés, amit kapott akár munkavállalótól, kollégától vagy vezetőtől?

Sok évvel ezelőtt, az első nemzetközi nagyvállalatnál, ahol elhelyezkedtem, minőségirányítási vezetőként kezdtem dolgozni. Mindig az emberek között voltam a termelésben, rengeteget beszélgettem mindenkivel. Odajött hozzám fél év után a gyárigazgató és azt mondta, hogy „amióta itt vagy, azóta megmozdítottad az embereket. Neked itt inkább a HR-t kellene építeni”. Kérdeztem tőle, hogy mikortól? Mire ő: holnaptól. Ez a kollégáktól érkező visszajelzés indított el tulajdonképpen a szakmai pályán.

Eddig megjelent interjúink a 20 legbefolyásosabb magyar HR vezető listáról:

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
A 20 legbefolyásosabb magyar HR vezető: Bajor László, a Flex regionális HR igazgatója

"A HR szakmában erősíteni kell az üzleti szemlélelet. A HR csak így tud hidat építeni a munkavállalói elégedettség és a pénzügyi tervek,... Teljes cikk

A 20 legbefolyásosabb magyar HR vezető: Széni Zoltán, az EPAM alelnöke

Gazdasági-üzleti háttere van, éveken át tanácsadóként dolgozott. 2016-ban az Ernst & Young tanácsadócégtől váltott az EPAM-hoz, hogy ... Teljes cikk

A 20 legbefolyásosabb magyar HR vezető: Bertalan Imre, OTP Csoport

Felhatalmazó vezetőnek tartja magát Bertalan Imre, aki portálunk júniusban megjelent, “A 20 legbefolyásosabb magyar HR vezető” listáján is... Teljes cikk