Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

A fogorvosnál is fizethetünk majd üdülési csekkel?

Mind szélesebb körben lehet felhasználni az üdülési csekkeket. A Nemzeti Üdülési Alapítvány már optikusokkal és fogorvosokkal is kötött szerződést. Ebben az éveb csaknem 750 ezer ember kapott ilyen csekket a munkaadójától, összesen 15 milliárd forint értékben - közölte az Info Rádió.

Idén majdnem kétszer annyi alkalmazott kapott üdülési csekket, mint tavaly és az egyre bővülő felhasználhatóság, illetve a kiemelt adómentesség miatt a munkáltatók is egyre szívesebben alkalmazzák - fogalmazott Karácsony Mihály, az alapítvány elnöke.

Évente csaknem 30-40 százalékkal nagyobb értékben adnak el a csekkből, jelenleg már nincs olyan legálisan működő szállás, amely ne fogadná el. Alkalmas fizetőeszköz az utazási irodáknál és számos távolsági közlekedési eszközön és a kultúra területén is egyre több helyen fizethetünk vele.

Az elnök tájékoztatása szerint a jövőben egyre több egészségügyi ellátásért is fizethetünk üdülési csekkel. Jelenleg a mátraházai szanatórium fogadja el, és néhány fogorvossal illetve optikussal szerződtek már.
Follow hrportal_hu on Twitter