Megjelent: 4 éve

A Ford autócsodái vajon meddig bírják alkatrész csere nélkül?

A Ford autógyár mára már az egyik legjelentősebb autóipari szereplővé vált. Ezt még maga Henry Ford sem gondolta volna, amikor 1903-ban, minimális tőkével megalapította a Ford Motor Company-t. A kezdetekben az autók egy átalakított vagongyárban készültek, mindössze 10 alkalmazottal. Ennek ellenére már az első 15 hónapban 1700 gépkocsit tudtak elkészíteni az ügyes munkavállalók.

Az első Ford modellek nem túl fantáziadúsan, az ABC betűít kapták és egészen az N-modellig kellett várniuk a nagy sikerre. Az 500 dollárért árult kicsi és könnyű személygépkocsi népszerűségét - pár évvel később 1908-ban - a T-modell sikere váltotta fel, melyből több mint 15 millió darab kelt el világszerte. Érdekes magyar vonatkozás, hogy a fejlesztésben két magyar szakember is részt vett.

Több történelemkutató hivatkozik a Ford autókra úgy, mint fontos mérföldkő, amely Amerikát elindította a városiasodás felé. 1914-re már minden második autó Ford márkát viselt a világon. A gyár - más autógyárakkal hasonlóan - a történelme során gyártott a személyautókon kívül dzsipeket, haszongépjárműveket és több ezer repülőgépet is. A mai Ford gépjárműveken ismert kék, ovális alapon lévő fehér Ford felirat több életszakaszon át alakult ki. Mai formáját 1976 óta hordozza, bár már az 1927-es verziója is hasonlított mai változatára, ellentétben a kezdetekben használt fekete verziókkal.

A Ford autógyár napjainkbanA Ford hosszú és tartalmas múltat tudhat maga mögött. E közel 115 éves múlt alatt, a Ford rengeteg tapasztalatot szerzett és a legjobb szakemberekkel dolgoznak éjt nap alá téve azon, hogy gyönyörű autó modelljeik méltó elismerésben részesüljenek.

A Ford nem csak a személygépjárművek piacán jeleskedik, de versenyautókat és haszongépjárműveket is gyárt. Külön programjuk van az autóvezetést szerető fiatalok számára, ahol egy ingyenes vezetőtechnikai tréning keretén belül készítik fel őket a szokatlan, váratlan vezetési helyzetekre. A megbízható Ford autók pedig a biztonságos vezetéshez kiváló partnerei lesznek a diákoknak ehhez.


A legújabb, közkedvelt Ford autómodellekA Ford autói nagyon jó ár-érték arányt képviselnek és nemcsak a modern felszerelésük, az igényes belső és külső kialakításuk, hanem az üzemanyag fogyasztásuk és a biztonsági szintjük is népszerűvé teszik őket. A legújabb modellek igényesen kialakított, modern külsőt kaptak, a mai kornak megfelelően lettek kialakítva és az autó elektrotechnikai szempontjai is kiválóak. Egy igazi XXI századi autócsoda minden egyes új modell.

A Ford Ka+ egy pici, szerethető, alacsony fogyasztású szórakoztató jármű, elsősorban fiataloknak szánva. A gazdaságos, kicsi autó belül tágas és még biztonságosabb, kényelmesebb és szórakoztatóbb, mint elődje. A gyártó ugyanis már gondolt a magasabb utasokra is, így már ők is élvezhetik ezt a praktikus kis Ford csodát.

Az Új Ford Fiesta a korszakalkotó design és a személyre szabható stílus ötvözete. Az új modellben még több modern technológiát csempésztek a gyártók, amely növeli a vezetési élményt. A Fordnál több újítást is bevezettek az új autóban, ilyen az Aktív ki-/beparkolást segítő és az Adaptív sebességtartó automatika, a Sávtartási segítség és a Táblafelismerő rendszer is. Az kocsiban dübörgő 1,0 literes EcoBoost benzinmotor ötször nyerte el az Év motorja nemzetközi díjat. Az Auto Start-Stop indító rendszerrel pedig üzemanyag takarítható meg városi autókázás során is. Ráadásul az Új Fiesta modern műszaki megoldások egész sorával gondoskodik a benne ülők biztonságáról és a jármű védelméről.

A Ford Focus különböző változatai is több átalakításon mentek keresztül, hogy a legújabb verziókban már biztonság és teljesítmény növelése mellett a vezetői élményt is növeljék. A benzines és dízeles változatokban is kapható járművek az új technológiák széles skáláját vonultatják fel. Például a Ford SYNC 2 hangvezérlés egyszerűbbé teszi az autó navigációját, a sofőr számára, ráadásul a szórakoztató rendszert és a klíma szabályozóját csupán a hangja használatával is tudja irányítani. Az Aktív ki-/beparkolást segítő automatika még fejlettebb, hogy a párhuzamos és a merőleges parkolás is megkönnyítse. Emellett a Focus ST új külsejével hódít, új kifinomult utasterével kimagasló üzemanyag teljesítménnyel párosítva. A Ford Focus RS bámulatos teljesítményre képes és 266 km/órás csúcssebességet is elérhetünk a 360 LE motornak köszönhetően. Az összkerék meghajtású autót indításvezérlővel és választható üzemmódokkal is felszerelték.

A számtalan megújult személygépjármű modelljein kívül a Ford SUV-ok kategóriáit sem hagyta fejlesztések nélkül. A városi terepjárók mind az Új Ford Kuga, az Új Ford Edge és a Ford EcoSport, egy intelligenst, praktikus és hasznos társak lehetnek a hétköznapokban is. Amellett, hogy egy robusztus, modern és gyönyörű státusz szimbólumként, önmagunk egóját is növelik, kimagasló üzemanyag takarékosságukkal, új technológiai fejlesztéseikkel és kimagasló teljesítményükkel irigyeink elismerését is ki fogják vívni.

Gondot okoz-e az alkatrészcsere a Ford autóknál?

Röviden és tömören a válasz: nem. A Ford járművek élettartama igen kedvező és az esetleges meghibásodáskor vagy sérüléskor fellépő alkatrészcsere is kedvező ár-érték arányú. A modern alkatrészek könnyen beszerezhetőek és minőséget szavatolnak hosszú évekre még kiemelt használat esetén is.

Az autókereskedők és hivatalos autómárka képviseletek készségesen állnak a Ford autó tulajdonosok rendelkezésére, illetve a hivatalos márka szervizek is be tudják szeretni a szükséges alkatrészeket. A felgyorsult és modern világunkban azonban már a Ford is lehetőséget kínál arra, hogy egy-egy elhasznált vagy baleset miatt megrongálódott alkatrészt online is be tudjunk szerezni. A Ford alkatrész webshop a nap 24 órájában, az év minden napján várja a megrendeléseket éjjel-nappal, ünnepekkor is.

A Ford autó alkatrész webshop nagy előnye az állandó nyitvatartása mellett a kényelmes, otthonról történő vásárlás, amivel nemcsak időt, de pénzt is spórolhatunk, hiszen kedvezőbb árú az így vásárolt alkatrész és a szállítási idő is azonnal kalkulálható. Egy modern autóhoz, a modern autó alkatrész vásárlás manapság már elengedhetetlen, ezért érdemes online beszerezni, ha szükségünk van rá.
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter