kapubanner for mobile
Megjelent: 15 éve

A magyaroknak fontosabb a tartalmas munka, mint a fizetés

A magyar munkavállalók több mint egyharmada kész elfogadni kisebb fizetést vagy akár alacsonyabb beosztást is, ha munkájával valami fontosabb vagy nagyobb jelentőségű eredmény eléréséhez járulhat hozzá egy friss felmérés szerint.

images

A lapunknak eljuttatott, Kelly Services nemzetközi munkaerő-közvetítő és kölcsönző cég által készített felmérésből az derül ki, hogy az emberek 38 százaléka hajlandó lemondani a magasabb jövedelemről vagy pozícióról, ha cserébe valami tartalmasabb, jelentőségteljesebb munkát végezhet; az ilyen irányú hajlandóság az úgynevezett baby boomer generáció (a 48-65 éves korosztály) tagjai körében a legnagyobb.

A Kelly Global Workforce Index közel 100.000 dolgozó véleményét gyűjtötte össze összesen 34 országban, köztük több mint 5.000 magyar munkavállalóét.

Jónás Anikó, a Kelly Services ügyvezető igazgatója úgy véli, hogy a munkavállalók számottevő hányada kész részben feladni jövedelmét vagy pozícióját, ha ennek fejében valami olyat tehet, amit saját maga, illetve az őt foglalkoztató szervezet szempontjából fontosnak tart.

- Ezek az emberek nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy olyan munkát végezzenek, amely számukra kielégítő, fejleszti a tudásukat és képességeiket valamint erősíti az önbizalmukat, továbbá segít hosszú távú karriercéljaik megvalósításában - kommentálta az eredményeket Jónás Anikó.

A felmérés egyértelműen rávilágít a munka értékére, fontosságára az öntudat és az önbizalom építése terén, és egyúttal felhívja a figyelmet az egyes generációk között meglévő véleménykülönbségekre.

A felmérés főbb megállapításai a következők:

- Az Y-generáció (a 18-29 éves korosztály) tagjainak 43 százaléka úgy véli, jelenlegi munkája nem segíti őt karriercéljai elérésében.

- Az X-generáció (a 30-47 éves korosztály) tagjainak 63 százaléka tervezi, hogy egy éven belül új állás után néz.

- A baby boomer generáció (a 48-65 éves korosztály) tagjainak 40 százaléka kész lemondani fizetéséről és pozíciójáról egy tartalmasabb, jelentőségteljesebb munka kedvéért.

A felmérés egyértelműen azt mutatja, hogy a 48-65 éves korosztály tagjai más generációknál kevésbé vannak kibékülve a karrierjük során hozott döntéseikkel és szakmai kilátásaikkal.

Valamennyi korosztályra igaz azonban, hogy a nőket jobban foglalkoztatják karrierrel kapcsolatos döntéseik és jövőbeni kilátásaik, mint a férfiakat. A férfiak körében ugyanakkor nagyobb azok aránya, akik egy éven belül valószínűleg új állás után néznek.

Jóllehet a felmérésben részt vett munkavállalók közül sokaknak vannak fenntartásaik munkájuk valódi értékével kapcsolatban, a túlnyomó többség igyekszik feladatait az önmagától elvárt magas színvonalon végrehajtani. A megkérdezettek 73 százaléka nyilatkozta, hogy az általa végzett munka büszkeséggel tölti el, 65 százalék pedig úgy véli, hogy munkája erősíti az önbizalmát.

Jónás Anikó elmondása szerint a felmérés megállapításai rámutatnak, milyen fontos a munkaadók szerepe abban, hogy olyan munkát biztosítsanak alkalmazottaiknak, amely kellően érdekes, megfelelő ösztönzést nyújt és új képességek elsajátítására serkent, és ezzel segítsenek dolgozóikból a legjobbat kihozni.

"A munkavállalók elképzelései, céljai számottevően módosulnak szakmai pályájuk során, ezért igen fontos, hogy a munkaadó felismerje, mely tényezők bírnak dolgozói számára a legnagyobb jelentőséggel az egyes szakaszokban - így képes ugyanis megfelelően motivált, stabil és színvonalas munkát végző munkaerő-állományt felépíteni és fenntartani" - foglalta össze Jónás Anikó.
  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Legyen naprakész a társadalombiztosítási jogokkal és kötelezettségekkel!

Ismerje meg a BNO kód jelentőségét az egészségügyi diagnózisok és adókedvezmények szempontjából. Használja ki a betegszabadság kalkulátor... Teljes cikk

A közszolgálati jogviszony szabályai: illetmények, szabadságok, felmentési idő nagyító alatt

A közszolgálati tisztségviselők életében az illetményalap és a szabadságrendszere kiemelt jelentőséggel bír. A 2024-es minimálbér-emelkedés... Teljes cikk

Foglalkoztatottság, nyugdíj, keresetek - jobban teljesítünk, mint 20 éve?

Lemaradunk a visegrádi országoktól, vagy épp az élre törünk? Tényleg megelőzött minket Románia? Május 1-én uniós csatlakozásunk 20.... Teljes cikk