Megjelent: 1 éve

A munkaerő-kölcsönzés előnyei

Egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégnél való regisztrációval jelentősen megnöveled elhelyezkedési esélyeidet. Egy ilyen cég ugyanis hatalmas adatbázisa és kapcsolati tőkéje segítségével hatalmas segítséget nyújthat ebben.

Mi a lényege?

A munkaerő-kölcsönzés egy olyan foglalkoztatási forma, amelyben a kölcsönbevevő helyett a kölcsönbeadó, vagyis a munkaerő-kölcsönző cég köt szerződést Veled, munkavállalóval. Így a belépéssel járó adminisztratív teendőket velük kell intézned, de a munkavégzésed részleteit és az ehhez kapcsolódó irányítást a kölcsönbevevő határozza meg.Miért előnyös ez számodra?

A munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégek bejelentett, alkalmazotti jogviszonyt kínálnak. TB biztosítással is rendelkezel majd, és a kölcsönzötti státuszban eltöltött idő beleszámít a nyugdíjba is. De a kötelező adókon és járulékokon kívül egyéb levonással nem terhelik fizetésedet. Ez törvényileg tilos is!

Sok multi igen sokrétű munkakörökben alkalmaz kölcsönzött munkaerőt, így ha munkaerő-kölcsönző céggel szerződsz azzal jelentősen megnöveled az elhelyezkedési esélyeidet. Amennyiben bedolgozod magad, akkor a kölcsönbevevő cég jó eséllyel a saját állományába is átvehet.

A munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégek olyan szolgáltatások széles körét kínálják, amelyek megkönnyítik az elhelyezkedésedet. Segítenek a nyerő önéletrajz megírásában, felkészítenek az interjúkra, elhelyezkedésed után pedig munkajogi kérdésekben is eligazítással szolgálnak. Nekik is az az érdekük, hogy az állásinterjún eredményesen szerepelj, így minden információt megkapsz tőlük az adott partnercégükkel kapcsolatban.

A kölcsönzéssel foglalkozó cégek jellemzően megbízható vállalatokkal dolgoznak együtt, hiszen fontos számukra munkavállalójuk elégedettsége. Jellemzően a kölcsönzött munkaerőt igénybe vevő cégek is átgondolt koncepcióval rendelkeznek, és mivel valószínűleg érintette már őket a munkerőhiány, ezért kellően megbecsülik a rugalmas munkatársakat. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a kölcsönző cégek partneri viszonyban vannak a szolgáltatásukat igénybe vevő cégekkel, így a HR részlegükkel való kapcsolattartás is sokkal gördülékenyebben történhet, igaz ez a felvételkor és azután is.

Szereted a változatosságot? Ha szeretnél több helyet, különböző munkaköröket kipróbálni, akkor is jó választás lehet egy munkaerő-kölcsönző céggel szerződni, hiszen védelmet adhatnak a különböző foglalkoztatókkal szemben.

Tegyél egy próbát!

Ha eddig idegenkedtél a munkaerő-kölcsönző cégekkel való kapcsolatfelvételtől, bízunk benne, hogy sikerült eloszlatni korábbi kételyeidet! Győződj meg róla magad is, hogy mennyire megkönnyítik az elhelyezkedésed és az ahhoz kapcsolódó adminisztrációt! Nézz körül a JOB.HU oldalán, és próbáld ki, milyen kölcsönzött munkaerőnek lenni!
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A toborzási piacot is megtámadta a koronavírus

Drámai a helyzet, ötven százalék feletti bevételkiesésekről kaptunk híreket március második felében munkaerő-közvetítőktől. Teljes iparágakban... Teljes cikk

Vezetőkre koncentráló fejvadász cég lépett be a magyar piacra

A Wyser toborzással, kiválasztással és tanácsadással foglalkozik. Teljes cikk

Így zajlik a szakember brigádok toborzása

A csapból is a szakemberhiány folyik, lasszóval kell fogni a fizikai munkaerőt. A hagyományos módszerek egyre kevésbé működnek, új látásmódra és... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek