kapubanner for mobile
Megjelent: 19 éve

A romák foglalkoztatási helyzete

Tavaly a munkaügyi központok által nyert 30 pályázatból mintegy 12 a roma munkanélküliek képzését, foglalkoztatását is célozta. A megyei munkaügyi központok programjaira hárommilliárd forintot fordítanak, míg 2004 és 2006 között az EQUAL program támogatási kerete meghaladja a 40 millió eurót.
A hazai cigányság munkaerő-piaci integrációját számos tényező nehezíti. Közismert, hogy a roma munkanélküliek iskolai végzettség szerinti összetétele az átlaghoz mérten kedvezőtlenebb, magas körükben a 8 osztályt végzettek és az általános iskolai végzettséggel nem rendelkezők aránya.
A település elhelyezkedéséből adódó hátrányok, foglalkoztatási diszkrimináció, roma szervezetek megosztottsága, munkaadók fogadókészségének hiánya, az érintett munkanélküliek munkavállalási hajlandóságának alacsony szintje, tartós legális foglalkoztatás hiánya is nehezíti az integrációt.
A cigányság munkaerő-piaci helyzetének javítása érdekében az elmúlt időszakban komoly erőfeszítések történtek. A célcsoport helyzetének javításával összefüggő feladatokat és tevékenységeket - a romák társadalmi integrációját elősegítő kormányzati programmal közösen - egy intézkedési terv határozta meg.
A tervben foglaltak összhangban állnak a Kormányprogrammal, a Nemzeti foglalkoztatási akcióterv romákat érintő irányvonalaival, valamint a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter által kiadott ágazati célokkal.
Központi munkaerő-piaci rétegprogramok
A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium információi szerint tavaly a munkaügyi központok által nyert 30 pályázatból mintegy 12 a roma munkanélküliek képzését, foglalkoztatását is célozta, illetve betanító vagy szakmát adó képzésekkel az elsődleges munkaerőpiacon való elhelyezkedést kínálta.
A programok megvalósítása már elkezdődött: a Bács-Kiskun Megyei Munkaügyi Központ szervezésében "Közösen a parlagfű ellen" című projekt résztvevői létszáma 43, forrása 15,6 millió forint.; Győr-Moson-Sopron Megyei Munkaügyi Központ gondozásában "Új esély" helyi foglalkoztatási program 45 roma munkanélküli bevonásával, 18,6 millió forint forrásráfordítással; Tolna Megyei Munkaügyi Központ "Településfejlesztő" pályázatának résztvevői létszáma 60 fő, a felhasználható keret pedig 20,5 millió forint.
Ezen programok széles partnerségi együttműködésben valósulnak: települési önkormányzatok, regionális képző központok, kisebbségi önkormányzatok, családsegítő központok, gazdasági szervezetek és civil szervezetek közreműködésével.
A központi munkaerő-piaci rétegprogramokra összesen 1,5 milliárd forintot különítettek el.
Nemzeti fejlesztési terv, Humánerőforrás-fejlesztés operatív program intézkedései
HEFOP/2004/2.3.1 Hátrányos helyzetű emberek alternatív munkaerő-piaci képzéséről és foglalkoztatásáról szóló pályázat célja: az érintettek munkaerő-piaci és társadalmi integrációjának elősegítése integrált megközelítésű, alternatív képzésükön keresztül. Továbbá a célcsoportba tartozó munkanélküliek foglalkoztatással összekapcsolt, állam által elismert szakképesítés biztosítása. Fogyatékossággal élők esetén a betanított szintű képzettség is elfogadható.
A pályázati kiírásra 143 munka érkezett be, melyeken keresztül közel 8,5 milliárd forintot igényeltek a pályázók. A beküldött anyagok szakmai-pénzügyi értékelése megtörtént, a roma érintettség kimutatására hamarosan sor kerül.
HEFOP/2004/2.3.2 Alternatív foglalkoztatási szolgáltatások - A hátrányos helyzetű emberek, köztük a romák foglalkoztathatóságának javítására szóló kiírás feladata: a célcsoportba tartozók - kiemelt hangsúlyt fektetve a 12 hónapon túl munka nélkül lévőkre - munkaerő-piaci reintegrációjának segítése intenzív tanácsadással és gyors munkába állítással.
A kiírásra 91 pályázat érkezett be, melyek keretében közel 4,7 milliárd forintot igényeltek a pályázók. Ugyanezeket a pályázatokat előreláthatólag 2005 májusában újra kiírják.
EQUAL közösségi kezdeményezés
Az EQUAL program olyan kísérleti, innovatív kezdeményezéseket támogat, melyek a diszkrimináció különböző formáinak felszámolására irányulnak. Ezek megvalósítását - a Strukturális Alapok terhére - 2004 és 2006 között 40,2 millió euróval támogatják, amelyből 10 millió eurót a magyar állam biztosít - áll a tárca közleményében.
A pályázati kiírásra 170 pályamunka érkezett be, amelyből 39 nyert támogatást. A projektek mintegy egynegyede a roma lakosság esélyegyenlőségének megteremtését célozza.
Kirekesztődés elleni küzdelem
Küzdelem a munka világából történő kirekesztődés ellen szóló program célkitűzése a tartós munkanélküliek, különösen a romák foglalkoztathatóságának javítása olyan helyi kezdeményezések támogatásával, amelyek a tartós munkanélküliek, halmozottan hátrányos helyzetű emberek munkaerőpiacra jutását segítik képzéssel egybekötött foglalkoztatással. A program költségvetése összesen 28,1 millió euró, közel 7,17 milliárd forint.
Az első körben beérkezett 108 pályázat közül 33 projekt; a másodikban 49 pályázat közül 25 nyert támogatást. A bevont munkanélküliek száma tervenként minimum 50, azaz az országban összesen minimum 2900 fő.
Közmunka
A közmunkaprogramok egyik legfontosabb célja a cigányság életviszonyainak javítása, foglalkoztatásuk segítése. A 2004. évben meghirdetett pályázatok céljai között szerepel a romák életkörülményeinek javítása, lakókörnyezetük rendbetétele, valamint a cigánytelepek felszámolása. Az elmúlt évben a közmunkaprogramokban részt vett roma lakosság létszáma elérte a 4515-öt.
Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány programjai
Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) támogatásával 2004-ben 6 olyan támogatási program valósult meg, illetve bonyolódik folyamatosan, amely a roma lakosságot, a roma munkanélkülieket érinti.
1.) Integrált roma foglalkoztatási központi program - IRFKP - (Pest megye) célja, hogy szakmai együttműködés keretében az érintettek foglalkoztatását elősegítése, 2003. január 1-jétől 2005. december 31-ig.
Célcsoportja: halmozottan hátrányos helyzetű, roma kisebbséghez tartozó, fiatal és fiatal felnőtt munkanélküliek és nem romák, akik rendelkeznek legalább befejezett általános iskolai 6. osztállyal, vállalják a képzésben való részvételt, illetve olyan idősebb korosztályba tartozók, akik támogatással foglalkoztathatók. Támogatási kerete 119,551 millió forint.
2.) Integrált roma központi foglalkoztatási program (Jász-Nagykun-Szolnok megye) az IRFKP kiterjesztéseként hasonló célkitűzésekkel életre hívott program 2004. február 12-től 2006. január 31-ig.
Célcsoportja: halmozottan hátrányos helyzetű, roma kisebbséghez tartozó, fiatal munkanélküliek, és nem romák, akik rendelkeznek legalább befejezett általános iskolai 8. osztállyal, és vállalják a képzést, illetve olyan roma kisebbséghez tartozó tartós munkanélküliek, akik támogatással foglalkoztathatók.
A program várható eredményei: a humánszolgáltatás keretében egyrészt folyamatosan nyújtandó szolgáltatások (pl.: pszichológiai tanácsadás, életvezetési tanácsadás, közösségfejlesztés), másrészt tervezett előadások (pl.: bűnmegelőzési, drogmegelőzési, mentálhigiénés, egészséges életmód, diszkriminációellenes, impulzus, reintegráló, álláskeresési technikák) nyújtása. Az érintett létszám legalább 150 fő, a támogatási kerete 26,0146 millió Forint.
3.) Roma foglalkoztatási program célja: korszerű, növekedést felmutató cigány közösségi vállalkozási projektek támogatásával elősegíteni a munkanélküliek foglalkoztatását, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációját.
Időtartama: 1+1+1 év (összesen 3 év), célcsoportja a 16 életévüket betöltött, roma származású munkanélküliek, valamint a már támogatásban részesülő szervezetek által már foglalkoztatottak. Az erre szánt támogatási kerete 190 millió forint
4.) Roma származású munkanélküliek közoktatási intézményekben történő foglalkoztatásának és képzésének célja: a roma munkanélküliek munkaerő-piaci versenyképességének javítása képzettségi szintjük emelésével, új munkahelyek létrehozásával a közoktatási szektorban.
Elsősorban azokat célozza meg, akik: hátrányos helyzetű, tartósan munkanélküli, regisztrált roma munkanélküliek, valamint kapcsolatban állnak (szülők, volt diákok, egyéb) a befogadó közoktatási intézménnyel, és legalább 8 általános iskolai végzettséggel rendelkeznek.
A program teljes időtartama: 2003. szeptember 1-jétől 2007. augusztus 31-ig + 2 év továbbfoglalkoztatás, támogatási kerete mintegy 570 millió forint.
5.) Kisebbségi Kulturális és Módszertani Intézményhálózat (Országos Cigány Önkormányzat) programjának célja: képzési, foglalkoztatási projektek indítása, mely során a célcsoport tagjai gyakorlatszerző foglalkoztatás keretében szerzik meg a szakmai végzettséget.
A várható eredmény, hogy növekszik a roma szervezetek szakmai kapacitása, létrejön egy térségi (regionális és megyei) foglalkoztatási szakértői, tanácsadó és szervező hálózat. A képzés és a foglalkoztatás 8 hónapig tart, támogatási kerete 50 millió forint.
6.) Országos roma foglalkoztatásszervező hálózat: a cigányság munkaerő-piaci és társadalmi integrációjának elősegítése érdekében támogatja a foglalkoztatást elősegítő intézményrendszer, a civil szervezetek együttműködését. A roma foglalkoztatásszervező menedzser figyelemmel kíséri a megyékben, kistérségekben folyó, a cigányságot érintő, a foglalkoztatásukat, munkaerő-piaci integrációjukat segítő intézkedések végrehajtását, valamint ezekben a programokban aktívan közreműködik.
A tervek szerint a foglalkoztatásszervezők 2005. szeptember 1-jétől köztisztviselőként folytatják munkájukat. A projekt támogatási kerete több, mint 80 millió forint.
Megyei programok
A megyei munkaügyi központok gondozásában tavaly is számos munkaerő-piaci komplex program (különböző szolgáltatások nyújtása, felzárkóztató képzés és támogatott foglalkoztatás egymásra épülése) segítette a munkanélküliek elhelyezkedési esélyeinek növelését.
Az 55, romákat érintő projektben mintegy 4700-an vesznek részt, a támogatásra fordított forrás meghaladja a 3 milliárd forintot. Ezek több éves futamidejűek, egy részük a 2004. év folyamán befejeződött, ugyanakkor újabbak is indultak, melyek 2004 és 2006 között valósulnak meg. Jelenleg a 2005. évi programok, intézkedések tervezésének időszaka folyik.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Miért van ennyivel több magyar embernek munkája, mióta az EU-hoz csatlakoztunk?

A KSH szerint 2004 és 2023 közt közel 824 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma, ami 21%-os bővülést jelent. A növekmény nagy részét a... Teljes cikk

A foglalkoztatottak és munkanélküliek száma is nőtt februárban

2024 februárjában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 32 ezerrel, 4 millió 723 ezerre nőtt. A... Teljes cikk

Nőnapi cikkcsokor a HR Portáltól - így fest a nők helyzete a munka világában 2024-ben

Nőnap alkalmából csokorba gyűjtöttük a dolgozó nők helyzetét taglaló legfrissebb cikkeket. Mekkora a bérszakadék, mely országokban mélyül és... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek