kapubanner for mobile
Megjelent: 8 éve

Az emberi szervezet számára nagyon fontosak az Omega-3 zsírsavak

Az új-zélandi kagylót a maorik eredeti formájában fogyasztották, azaz nyersen ették, így jutottak hozzá a benne lévő tápanyagokhoz. A maori őslakosok szerint ez tette őket egészségessé és erőssé. Az Omega-3 zsírsavakat az emberi szervezet nem képes előállítani, ám elengedhetetlen a szervezet működéséhez.

Leggyakoribb előfordulása tengeri élőlényekben van, főleg halakban. Ha a
történelemre visszatekintünk, láthajtuk, hogy az emberi táplálkozásnak mindig része volt az Omega-3, már akkor is, amikor még nem sok ismerettel rendelkeztek róla.

Egy elismert táplálkozástudományi szakértő egy tanulmányban bemutatta, hogy az Omega-3 zsírsavak sokkal nagyobb mennyiségben vannak jelen a zöldkagylóban, mint a lazacban.

Omega-3 zsírsavak jelenléte a zöldkagylóban

A zöldkagylót a világ 2. legtisztább tengeri élőlényei között tartják számon.
Előfordulása az 1970-es évek óta az új-zélandi part menti vizekben a legelterjedtebb, azóta tenyésztik őket. Termelésük 18%-kal emelkedik évről évre.

Mindez annak is köszönhető, hogy egyre nagyobb rá a kereslet. Egyes kutatások azt bizonyítják, hogy az új-zélandi zöldkagyló az egyik legjobb Omega-3 forrás.

Milyen savakból áll össze az Omega-3?
Napjainkban a zöldkagylót nemzetközileg is elismerik. A zöldkagyló egyike azon Omega-3 forrásoknak, amelyekben megtalálható az eikozatetraénsav (ETA), a dokozahexaénsav (DHA) és az eikozapentaénsav (EPA).

A DHA fogyasztása már gyermekkorban is ajánlott, mivel nem csak a testi
fejlődésben van szerepe, hanem az agyi funkciókat is erősíti, magasabb IQ, jobb memória alakulhat ki Omega-3 zsírsav fogyasztása mellett.

Egy kutatás azt bizonyítja, hogy a DHA, az ETA és az EPA fogyasztása a
környezetbe való beilleszkedést is elősegíti, csökkentve az antiszociális jellemzőket.

Fontos odafigyelni a DHA és az EPA fogyasztásra. Ezt a zöldkagyló napi,
rendszeres szedésével könnyű betartani. A kutatók szerint 200-500 mg/nap mennyiség szükséges a két zsírsavból. Egy adag zöldkagyló fogyasztása körülbelül 680 mg EPA és DHA tartalommal rendelkezik.

Milyen megbetegedések esetén nyújt segítséget a zöldkagyló?

  • Gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású
  • Ízületi és reumás betegségek, gyulladások enyhítését és gyógyulását segítik
  • Hatásosak depresszió ellen

A zöldkagyló jótékony hatásai

Akárcsak a halolaj, a Mannavita által kínált zöldkagyló is kitűnő Omega-3 forrás, melynek köszönhetően kimutatták a zöldkagyló gyulladáscsökkentő hatását is. Sajnos napjainkban a népbetegségnek számító gyulladásos betegségek - mint az ízületi gyulladás - mindenkit veszélyeztetnek, a zöldkagyló erre is megoldást jelent, akárcsak az asztmára.

A zöldkagylóban lévő Omega-3 zsírsavak pozitív hatásai jelentősen növelték a keresletet a kagylók iránt.
  • 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Vakáció vagy infláció? Mi lesz a nyaralásokkal 2024-ben?

Idén a magyarok több mint harmada (34%) tervezi, hogy részt vesz hosszabb-rövidebb utazáson, az elmúlt évhez képest bővül az utazást tervezők... Teljes cikk

Többen rosszul lettek a csengeri börtön építése közben

Többen rosszullétre panaszkodtak hétfőn a csengeri börtön építésében résztvevők közül - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos... Teljes cikk

Sikkasztás miatt emeltek vádat egy postavezető ellen

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy volt postavezetővel szemben, aki a postai befizetéseket saját céljaira fordította - közölte a... Teljes cikk