Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Az EMMI az államtitkár király

Helyettes államtitkárok számában vezet az Emmi, második Miniszterelnökség, harmadik a Miniszterelnökség - írja a Magyar Nemzet.

Legutóbb a múlt pénteki Magyar Közlönyben jelent meg, hogy három új helyettes államtitkárt nevezett ki, egyet pedig felmentett a miniszterelnök a Balog Zoltán által vezetett Emberi Erőforrások Minisztériumánál, ahol már eddig is 18-an dolgoztak ilyen pozícióban. Így most a tárcának a miniszter mellett tíz államtitkára és húsz helyettes államtitkára van.

Ettől alig valamivel marad el a Lázár János által vezetett Miniszterelnökség. Ott a kormányzati holnap adatai szerint nyolc államtitkár és 19 helyettes államtitkár dolgozik - írja a Magyar Nemzet.

A dobogó harmadik fokára a Nemzetgazdasági Minisztérium állhat fel, 7 államtitkárral és 17 helyettes államtitkárral.

A középmezőnyben kapott helyet a minisztériumok között a fejlesztési, illetve a földművelésügyi tárca, előbbiben 6 államtitkár és 11 helyettes államtitkár van, utóbbinál ez a szám 6 és 10, de a Szijjártó Péter által vezetett Külgazdasági és Külügyminisztériumban is 5 államtitkár és 9 helyettes államtitkár dolgozik. A sereghajtók közé tartozik a belügyi tárca (3, illetve 9), az Igazságügyi Minisztérium (4, illetve 6) és a Rogán Antal miniszter által irányított Miniszterelnöki Kabinetiroda (4, illetve 2). A Honvédelmi Minisztériumnak pedig csak 2 államtitkára és 3 helyettes államtitkára van.

Magyar Nemzet
Follow hrportal_hu on Twitter