Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 5 hónapja

Az LMP azonnali béremelést szeretne a szociális szektorban

Az LMP szerint el kell érni, hogy a megnövekedett otthonápolási díjat az idősgondozásra is kiterjessze a kormány, és a fogyatékkal élő gyermekek támogatását finomhangolják. Szerintük a szociális szférában nyolc éve semmilyen béremelés nem valósult meg, ezért az LMP érdemi bérfejlesztést követel - írja az ellenzéki párt közleményében.

Ungár Péter törvényjavaslatot is benyújtott, amelynek célja, hogy az otthonápolási díjat a jelenlegi 30-50 ezer forintról legalább 100 ezer forintra növelje a kormány, továbbá át kell gondolni a gyermekápolási díj pontozási rendszerét és annak felülvizsgálatát, hogy jobban figyelembe vegyék az értelmi fogyatékkal, például autizmussal élők szempontjait is, másrészt pedig a támogatást az idős hozzátartozójukat ápolókra is ki kell terjeszteni. A szociális szférában nyolc éve semmilyen béremelés nem valósult meg, ezért az LMP konkrét intézkedési javaslata szerint a szociális bértáblát végzettség szerint egyenértékűvé kell tenni a pedagógus és egészségügyi bértáblával.

Az LMP álláspontja szerint a hazai gondoskodási válság felszámolásához olyan átfogó, új szemléletre van szükség, amely a szociális rendszer intézményeit nem leépíti, hanem a fejlesztését tekinti kiemelt kormányzati feladatnak.

OS


Follow hrportal_hu on Twitter