Megjelent: 12 éve

Belefullad a papírmunkába?- segít a workflow

Napjainkban a vállalatok egyik fontos kérdése, hogy hogyan fokozhatnák teljesítményüket az IT-rendszerekben rejlő tudás kiaknázása révén. Az információ felértékelődött, és egyre nagyobb hangsúly helyeződik a bővülő folyamatok rendszerezésére, a feldolgozás harmonizálására, az átfedések kiszűrésére.

Naprakész információk

A workflow viszonylag fiatal, alig húszéves koncepció; az igazán áttörő alkalmazások mindössze az elmúlt évtizedben jelentek meg.

Minden vállalatvezető arra vágyik, hogy a cége átláthatóan, költséghatékonyan és jól, kontrolláltan működjék. Az új szoftverek azáltal, hogy automatizálják a vállalati folyamatokat, irányítják a munkatársak tevékenységét, szabályozottá és áttekinthetővé teszik a vállalatot. A modern folyamatkezelő programok adott esetben egységesítik az ajánlatadást és a szállítói megrendelések kezelését, lehetővé teszik az automatikus számlázást és számlaiktatást, illetve az egységes dokumentum-, feladat- és határidő-kezelést.
Szakértők szerint a rendszer bevezetése feltétlenül megtérül, igaz, ez nem közvetlen megtérülést jelent.

A folyamatirányító szoftverek használata nem jelent tényleges árbevételt, ám a meglévő humánerőforrás - elsősorban a menedzsment - munkaidejének egy része felszabadul, amelyet megtérülésként értelmezünk - írja Szakács András, a Chronos Systems nemzetközi informatikai cég ügyvezetője a workflow-rendszerekről szóló tanulmányában.

Egy ilyen, a napi ügyviteli tevékenységet támogató rendszer bevezetésével ugyanis megtervezhetők és nyomon követhetők lesznek az ügyfelek projektjei és a hozzájuk kapcsolódó feladatok, valamint a munkatársak napi tevékenysége. Mindez pedig jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a vállalat vezetősége naprakészen lássa az egyes munkákra fordított idő mennyiségét és a kapcsolódó költségeket.

Mindent az ügyfélért

A rövid és hosszú távú döntések előkészítésben tehát egy jól tervezett folyamatirányító rendszernek kulcsszerepe van: nemcsak a cég tényleges pénzügyi helyzetéről ad képet, hanem a valós és a még csak tervezett bevételekről, illetve kiadásokról is. Az egyes profitközpontok, divíziók, de még a munkatársak hatékonyága is egyenként megvizsgálható a szoftverből nyerhető riportokból. A munkák nyereségessége is kimutatható a napi vagy időszakos vezetői jelentésekből. Bizonyos megoldásoknál a testreszabott kimutatások küldhetők e-mailben, exportálhatók excelformátumba.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter